Lucrurile se mişcă. Dacă faci valuri

2 iulie, 9:00-14:00, bazin olimpic Anatol Grințescu, CS Dinamo

 

 

PROIECTE ÎNSCRISE

Ai un proiect sau o inițiativă pe care dorești să o finanțezi?

 

ÎNOATĂ

S-a dat startul la înscrieri! Fă-ţi echipă şi fă valuri!

 

DONEAZĂ

Comunitatea e în mâinile tale. Tu dai forţă valului.

Au trecut cinci luni de la Swimathon, ziua în care ne-am întâlnit la bazinul Dinamo, am înotat, am susținut proiecte din București și am donat pentru ele. 

 

În acest timp, echipa Fundației Comunitare București a adunat noutăți despre povestea proiectelor susținute:

Cu cei 12.867 de lei strânși, dar și alte resurse, CeRe a început toamna cu o agendă civică încărcată. Pe 1 octombrie, a avut loc Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti, la care au participat peste 20 de comunităţi civice vocale din Bucureşti. 

Pe 15 octombrie, Grupul de Iniţiativă Lacul Tei a lansat Centrul Comunitar Tei, o premieră în peisajul bucureştean şi un spaţiu de întâlnire şi de interacţiune pentru comunitate.
Comunitatea lor stă cu ochii în continuare pe administraţia publică şi reacţionează vehement atunci când transparenţa în relaţie cu cetăţenii e ignorată la Primăria Capitalei.

Touched Romania a strâns 3.075 de lei pentru a găzdui 10 mame și 19 copii. Cu acești bani, dar și alte resurse, au fost susținuți cu hrană, medicamente, asistență juridică, consiliere, cursuri de calificare. Copiii au primit meditații la matematică și la română, iar mamele - traininguri de parenting. Una dintre mămici a luat Bacalaureatul, iar alte patru au făcut cursuri de calificare și s-au angajat.
În luna august, 22 de copii au fost plecați în tabără, în Delta Dunării. A fost cea mai tare vacanță din viața lor!

Cu 9.370 de lei strânși, dar și cu alte resurse, Special Olympics a pus în mișcare un proiect pentru copii cu nevoi speciale, care vor să ajungă campioni sportivi. Echipa asociației călătorește încă prin țară pentru a organiza seminarii și demonstrații sportive pentru copii, familie, antrenori și medici specializați în domeniul lor. 50 de părinți vor fi încurajați să facă sport în familie, 4 noi ONG-uri care ajută copiii din comunitățile locale vor beneficia de echipament specific, iar 10 antrenori vor fi pregătiți să lucreze adaptat cu copiii cu dizabilități, în funcţie de specificul afecţiunii fiecăruia.

Pentru al şaselea an consecutiv, EcoAssist organizează acţiuni de împădurire cu ajutorul voluntarilor, pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile. Au adunat la Swimathon 29.038 de lei, iar proiectul lor se desfășoară și acum. Doar pe 19 noiembrie, mai mult de 4.000 de voluntari au plantat peste 92.000 de puieți, pe o suprafață de 42 de hectare în 9 județe.

În 2017, echipa De-a arhitectura va promova un proiect de siguranță în școli și către părinții cu pregătire tehnică. Cu cei 9.522 de lei strânși vor produce 90 de kituri educative pentru 90 de clase. Acestea conțin câte un set de cartoline, fiecare dedicată unei noțiuni, cu explicații, pictograme, resurse și analize ale spațiului școlii, un website și un ghid pentru simulări. Un curs pentru siguranța elevilor va fi predat de părinți cu pregătire tehnică (ingineri, arhitecți, urbaniști), care vor fi provocați să îmbrace haina voluntariatului pentru a contribui la formarea comunității în care evoluează proprii copii.

Cei 9.088 de lei, strânși de Fundația Sense International, au contribuit la susținerea a 15 copii cu surdocecitate din Centrul de Sprijin în Intervenție Timpurie București. Ei au fost implicați săptămânal la ore de terapii specializate gratuite: kinetoterapie, stimulare polisenzorială prin antrenament vizual funcțional, educație perceptiv-auditivă și logopedie. Simultan, părinții lor beneficiază de consiliere gratuită cu privire la starea copiilor și felul în care pot continua aceste tipuri de terapii și acasă, pentru o eficiență mai mare.

Fondurile adunate la Swimathon, 15.694 de lei, au fost folosite de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative pentru ședințe individuale de psihoterapie. Pacienții lucrează intens la mentalitatea și motivația de a ieși în public, în jurul casei, oriunde. Organizația își dorește să înceapă programul de plimbare în perioada Crăciunului. Au fonduri, voluntari, scaune rulante, dar beneficiarii au nevoie de susținere. Ce zici de o încurajare pe mail sau de un video pentru ei? Scrie-ne aici: simona@fundatiacomunitarabucuresti.ro

În iulie, zece sportivi cu deficiențe de vedere și instructorii lor s-au adunat în cantonament, la Sinaia. Se pregăteau pentru Campionatul Mondial de Paraclimbing de la Paris, primul pas în a dezvolta echipa de performanță Climb Again. Cantonamentul și participarea la campionat au fost posibile alături de Swimathon, prin suma strânsă de 13.346 lei.
La campionatul de la Paris din septembrie, Răzvan Nedu a purtat cu mândrie tricoul Climb Again în grupa de sportivi B2, cu vederea la sub 5% din capacitatea senzorială totală. Chiar dacă a ajuns în finală doar ca spectator, Răzvan s-a calificat al 6-lea în grupa lui, în ciuda diferenței de ani de antrenament, față de ceilalți sportivi.
Răzvan și echipa mulțumesc celor care îl susțin și au încredere că peste 2 ani, la următorul Campionat Mondial de Paraclimbing, ne va saluta de pe podium.

Cu cei 45.192 de lei strânși la Swimathon, dar și cu alte resurse, echipa MagiCAMP a asigurat condițiile pentru ca peste 120 de copii să meargă în tabără, însoțiți de peste 150 de voluntari și coordonatori de ateliere și nouă echipe medicale.
În paralel, au construit de la zero o clădire de 500 de mp, cu o capacitate de cazare de 50 de copii, voluntari și medici, cu sală de mese pentru 80 de persoane, o bucătărie complet utilată profesional și cu grup sanitar pentru copiii cu dizabilități.

Cu cei 23.760 de lei strânși la Swimathon, echipa Policy Center for Roma and Minorities a putut face în septembrie și octombrie pregătire și evaluare cu 15 dintre copiii cu dificultăți în învățare de la Clubul de educație alternativă din Ferentari. În paralel, alături de echipa de voluntari, timp de 5 luni, copiii se joacă, abordează distinct emoțiile și lucrează pentru a le recunoaște.

Donațiile strânse pentru Teach for Romania, 13.781 de lei, au acoperit costurile a peste 310 ore de pregătire a profesorilor în cadrul Academiei de Leadership și Pedagogie, profesori care acum predau în peste 55 de școli,cu impact asupra a mai mult de 6.500 copii din medii vulnerabile.

În luna august, 11 elevi din 6 orașe au participat gratuit la „GROW Summer Camp” datorită fondurilor strânse la Swimathon (7.996 de lei), dar și altor resurse ale Școlii de valori. Ei și-au antrenat abilitățile de game changeri, de lidership și de persuasiune. Au învățat cum să lucreze într-un mediu multicultural și au fost provocați să vină cu idei de proiecte noi. După tabără, elevii au pus în practică proiecte educaționale pentru comunitatea lor.

Echipa Asociației Consultanților în lactație este în stadiul de planificare, documentare și întâlniri cu oameni care să îi ajute să elaboreze dosarul prin care meseria de consultant în lactație va fi recunoscută. Proiectul pentru care au strâns 6.877 de lei, la Swimathon, va dura pe o perioadă mai lungă. Te ținem la curent cu noutățile lor.

Tabăra de lidership pentru instructori de dezbateri organizată de ARDOR a avut loc în luna iulie. Cu cei 6.026 de lei strânși, au organizat traininguri, dezbateri și tehnică pedagogică pentru 6 grupuri de persoane. Tabăra a fost locul în care profesorii și studenții au petrecut timp împreună, au învățat dezbateri și pedagogie. Dar, mai ales, a fost locul în care au primit mulțumiri pentru munca voluntară cu peste 5.000 de elevi beneficiari anual.

În septembrie, echipa Învingem autismul a format două grupuri de socializare pentru copiii și adolescenții din centru, grupuri la care copiii răspund în funcție de sistemul de comunicare: verbal, prin semne sau cu ajutorul imaginilor. Copiii au învățat concepte despre timp, povești, cântece, au făcut limonadă, gimnastică și au jucat diverse jocuri care presupun contact fizic și interacțiune. Aceste activități sunt esențiale pentru recuperarea și integrarea copiilor cu autism în rândul copiilor tipici de vârsta lor.

Pe 24 septembrie, peste 200.000 de voluntari au arătat că în România există oameni care iubesc natura. Au strâns 267.700 de saci cu deșeuri în Ziua de Curățenie Națională organizată de Let’s Do It, Romania! Banii strânși la Swimathon, 2.660 de lei, dar și alte resurse, au folosit pentru activități ce au implicat 102.216 elevi și 10.993 profesori.

Vă mulțumim pentru implicre și ne vedem la o nouă ediție Swimathon 2017.
Împreună construim comunități în care să ne simțim ca acasă!
Echipa FCB

 

Am încheiat campania de donații la Swimathon și ne bucurăm să anunțăm acum cifrele finale, cât și clasamentul pe organizații. Evenimentul din acest an nu ar fi fost posibil fără ajutorul celor 1944 de donatori individuali care au donat 303267,15 lei pentru cele 20 de cauze comunitare. Donația lor au făcut din Swimathon București cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România. Le mulțumim și ne înclinăm în fața gestului lor!

MagiCamp, tabăra de vară pentru copiii bolnavi de cancer, a fost cauza care a atras cele mai multe donații la Swimathon București 2016. Cea mai harnică echipă de înotătoti-fundraiseri a fost formată din patru copii și instructorul lor de înot. Echipa „Swim for me” a strâns 14300 de lei pentru a-i ajuta pe copiii care participă la taberele MagiCamp  să uite de spitale și boală și să-și recapete zâmbetul și bucuria de a se juca. Cauza MagiCamp a fost susținută pentru al doilea an consecutiv și de o echipă a Băncii Comerciale Române, BCR Team ONE, coordonată chiar de directorul de comunicare al băncii.

La prima participare la Swimathon, Plantăm fapte bune în România, iniţiativa naţională de împădurire bazată pe voluntariat a avut pe 2 iulie 20 de înotători-fundraiseri care au înotat pentru cauza pădurilor și pentru ca, în noiembrie să organizeze, la fel ca în 2015, cea mai mare acțiune de împădurire din România. Ei au strâns 29038,5 lei, fiind a doua organizație după MagiCamp ca fonduri strânse.  

15 dintre copiii care vin la Clubul de Educație alternativă din Ferentari și care au nevoie de stimulare individual prin ședințe unu la unu vor avea șansa să-și depășească dificultățile de învățare, să facă față sarcinilor școlare și, în general, să se descurce în viață. Trei echipe de înotători au strâns 23060 de lei pentru ca ei să poată beneficia de aceste sedințe de stimulare individual și să recupereze decalajul în dezvoltare care îi ține la margine.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN) s-a aflat și ea la prima participare la Swimathon București. Încă neconstituiți oficial ca asociație, ei au participat sub forma de grup de inițiativă, strângând fonduri pentru primul lor proiect ca organizației - "La plimbare cu Scleroza Multiplă!". Axonii și Neuronii, cele două echipe ale APAN, constituite în mare parte din persoane afectate de scleroză multiplă, au strâns 17060 lei pentru programul de voluntariat în care persoane afectate de această boală, cu dizabilități legate de mobilitate, sunt scoase în fiecare săptămână la plimbare și le este oferit suport psihologic.

Echipele Cap Aurora, 1, 2, 3, pentru ei și Temerarii au strâns 16390 lei pentru a-i ajuta pe copiii aflați în grija asociația Învingem Autismul să se integreze în școli normale. Echipa Cap Aurora înoată pentru copiii cu autism încă de la prima editie Swimathon.    

Organizația

Numărul de donatori

Suma strânsă

MagiCamp

140

49122

Asociația EcoAssist -Plantăm fapte bune în România

231

29038,5

Policy Center for Roma and Minorities

168

23060

APAN- Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

127

17059,69

Învingem Autismul

83

16390

Teach for Romania

120

14980

Asociația Club Sportiv Climb Again

73

14506,96

CeRe- Centrul de Resurse pentru Participare Publică

126

13986

Fundația Comunitară București

92

13960

Asociația De-a Arhitectura

47

10351

Special Olympics

98

10185

Sense International Romania

148

9879

Home and Hopes for Children

70

9200

Școala de Valori

71

8692

Bookaholic

85

7716

Asociația Consultaților în Lactație din România

84

7475

ARDOR

75

6551

Asociația Touched România

47

3525

Let's Do it Romania

33

3110

Fundația Culturală Remember Enescu, în parteneriat cu

Fundația Pro Patrimonio

20

2980

 

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponorilor  noștri Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Société Générale, Enel, Raiffeisen Bank România, UniCredit Bank și HipHip și partenerilor Ambulanța BGS, WorldClass, Summermag.ro, Isostar și FruFru. 

București, 5 iulie 2016 – Sâmbătă,  la bazinul acoperit „Tolea Grințescu” de la Clubul Sportiv Dinamo, 300 de înotători şi peste 1500 de spectatori s-au strâns să susţină prin donații și înot cele 20 proiecte din comunitatea bucureşteană la Swimathon București. Competiția de strângere de fonduri prin înot organizată de Fundația Comunitară București s-a aflat la cea de-a patra ediție, iar campania de donații pentru cele 20 de cauze comunitare este deschisă până la 31 iulie pe platforma www.swimathonbucuresti.ro.

“Swimathon București crește frumos de la un an la altul. Tot mai mulți oameni, fie că vorbim de organizații care vor să participe, înotători fundraiseri, donatori individuali sau companii, se alătură evenimentului nostru. Este un semn de normalitate și un exemplu de relație sănătoasă, între oamenii din comunitate care au nevoie de ajutor, și cei care pot să li-l ofere”, spune Alina Kasprovschi, directorul executiv al Fundației Comunitare București.

Printre înotătorii fundraiseri care au luat startul anul acesta la Swimathon București s-au numărat Carmen Bunaciu, cea care a adus prima medalie din istoria înotului românesc la un Campionat Mondial, Anca Pătrășcoiu, prima medaliată din istoria înotului românesc la Jocurile Olimpice, muzicianul Zoli Toth, criticul de film Ada Roseti, actorul Dan Lupu, jurnaliștii Mircea Toma și Ștefan Mako, solistul trupei Toulouse Lautrec, Cătălin Rulea,  oameni din companii, din societatea civilă, dar mai ales oameni obișnuiți care au dorit să se implice în construirea binelui în jurul lor.

Cei aproape 300 de înotători de la Swimathon București  2016 au parcurs împreună  2962 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 148 de kilometri. 

Campania de strângere de fonduri este deschisă până la 31 iulie. Găsiți aici (http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/proiecte2014) cele 20 de cauze, iar donațiile pot fi făcute aici. (http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/doneaza

Swimathon București a fost realizat cu sprijinul sponsorilor Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Société Générale, Enel, Raiffeisen Bank România, UniCredit Bank și HipHip și sprijinit de Ambulanța BGS, WorldClass, Summermag.ro, Isostar și FruFru. 

 

Sâmbătă, pe parcursul a peste șase ore, 300 de înotători au făcut valuri pentru cele 20 de cauze comunitare înscrise în acest an la Swimathon. Mai jos găsiți clasamentul celor 60 de echipe pe serii de înot. Vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi! Campania de strângere de fonduri continuă până pe 31 iulie, iar donațiile pot fi făcute pe platforma www.swimathonbucuresti.ro.

Seria 1

Locul 1, cu 70 de lungimi de bazin, echipa Arhimede 2
Locul 2, cu 68 de lungimi de bazin, echipa Temerarii 
Locul 3, cu 62 de lungimi de bazin, echipa Team Hope 2
Locul 4, cu 55 de lungimi de bazin, echipa Medusa 
Locul 5, cu 43 de lungimi de bazin, echipa Soul Surfers 
Locul 6, la egalitate, cu 41 de lungimi de bazin, echipele My Daily Bag și Mothers' Milk 
Locul 8, cu 39 de lungimi de bazin, echipa Swim to Teach
Locul 9, cu 37 de lungimi de bazin, echipa Lupii de mare
Locul 10, cu 36 de lungimi de bazin, echipa Axonii

Seria 2
Locul 1, echipa Plantatorii subacvatici cu 60 de bazine
Locul 2, Team Hope 1 cu 57 de bazine
Locul 3, echipa Culoarul Verde cu 54 de bazine
Locul 4, la egalitate, echipele Reușim Împreună și Nod 2 cu 51 de bazine
Locul 6, echipa Toate Frunzele Sus cu 48 de bazine 
Locul 7, echipa Nod 1 cu 47 de bazine 
Locul 8, echipa Academia Ferentari cu 44 de bazine
Locul 9, echipa Neuronii cu 42 de bazine 
Locul 10, Dream Green Team cu 39 de bazine

Seria 3

La seria a 3-a am avut egalitate de număr de bazine, 64, pentru locul 1. Așa încât fiecare echipă și-a ales cel mai bun înotător să se întreacă în rapiditate într-o lungime de bazin suplimentară. 
Echipa Let's Do It Again a câștigat locul 1 la doar două lungimi de braț distanță. 
Locul 2 a revenit echipei Team Gov
Locul 3, la egalitate cu 62 de lungimi de bazin, echipele Facem valuri pentru Ferentari și Arhimede 1
Locul 5, cu 58 de lungimi, echipa Special Effects 
Locul 6, la egalitate cu 55 de lungimi, echipele BCR Team One și ENEL Altfel 
Locul 8, cu 52 de lungimi, Tango Team
Locul 9, cu 43 de lungimi, echipa Meta Prietenii FCB
Locul 10, cu 40 de lungimi, echipa UPC Romania for Hope

Seria 4

Locul 1, echipa Curățenie în toată țara într-o singură z, cu 62 de lungimi de bazin
Locul 2, echipele Swim for me și Los Escaladores, la egalitate, cu 56 de lungimi de bazin 
Locul 4, echipele Aqua Vita Delta și echipa Valuri mari pentru sportivi mici, cu 51 de lungimi de bazin, la egalitate 
Locul 6, echipa Pirații Șchiopi, cu 50 de lungimi de bazin
Locul 7, echipa BRD pentru Enescu 1, cu 49 de lungimi de bazin
Locul 8, echipa 1,2,3 pentru ei, cu 44 de lungimi de bazin 
Locul 9, echipa CeRe cetățeni vocali în fața autorităților 1, cu 43 de lungimi de bazin
Locul 10, echipa Bazinul lui Procust, cu 41 de lungimi de bazin

Seria 5

Locul 1, echipa Tribeach Brașov, 63 de lungimi de bazin
Locul 2, echipa Magic Team, 55 de lungimi de bazin
Locul 3, echipa Swim for me 2, 48 de lungimi de bazin
Locul 4, la egalitate, echipele Tot mai sus și Cap Aurora, 47 de lungimi de bazin
Locul 6, echipa Little Mermaids, 44 de lungimi de bazin
Locul 7, echipa Andrei, 43 de lungimi de bazin 
Locul 8, echipa ARDOR Spearheads, 42 de lungimi de bazin
Locul 9, echipa CeRe: Cetățeni vocali în fața autorităților 2, 41 de lungimi de bazin
Locul 10, echipa Sense the Wonder Little Land, 33 de lungimi de bazin 

Seria 6

Locul 1, Fantastic 5, cu 57 de lungimi de bazin
Locul 2, Prietenii FCB, cu 56 de lungimi de bazin
Locul 3, BRD pentru Enescu 2, cu 49 de lungimi de bazin
Locul 4, BRD pentru Enescu 3, cu 47 de lungimi de bazin 
Locul 5, Ganesha, cu 45 de lungimi de bazin 
Locul 6, COR-Consultants on Rescue, cu 43 de lungimi de bazin 
Locul 7, ARDOR Friends and Family şi Prieteni pentru tine, cu 42 de lungimi de bazin, la egalitate
Locul 9, Înotător. Aripa stângă, cu 38 de lungimi de bazin
Locul 10, Sincron pentru Zâmbet, cu 37 de lungimi de bazin

More Articles...

Page 1 of 10

Start
Prev
1

 

Organizator:         

 logo-fcb  

 

Sponsori:         

logo-fcb logo-fcb logo-fcb

 

logo-fcb logo-fcb logo-fcb

 

Cu sprijinul:         

logo-fcb logo-fcb logo-fcb

 

logo-fcb logo-fcb