Cadrul general de desfășurare Swimathon București

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru proiecte din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Inotătorii-fundraiseri înscriși în acest eveniment aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg un număr cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus. Se pot dona sume fixe, care să nu fie influențate de numărul de bazine parcurse.

Fondurile strânse vor fi direcționate de către Fundația Comunitară București către organizațiile sau grupurile de inițiativă participante, care și-au înscris proiectele, pe baza unui contract de finanțare nerambursabil. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat pentru fiecare caz.

Proiectele care vor participa la Swimathon 2017 aplică pentru participare, iar un juriu extern, desemnat de Fundația Comunitară București, va alege proiectele care vor fi reprezentate la eveniment.

Fiecare proiect ales va plăti o taxă de înscriere în valoare de 50 de euro, la cursul BNR al zilei înscrierii, către Fundația Comunitară București. De asemenea, organizatorul va reține un procent din totalul strâns pentru fiecare proiect, pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului; procentul este de 10% pentru sumele strânse până la 1000 de euro în medie pentru fiecare echipă înscrisă și 8% pentru sumele strânse care depășesc 1000 de euro în medie pentru fiecare echipă înscrisă. Pentru cazul în care un proiect nu reușește să strângă 2.000 de euro, organizatorul își rezervă dreptul de a reține o taxă fixă de 200 de euro pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului.

Fiecare proiect va înscrie 2 echipe de înotători-fundraiseri pentru a participa la campania de strângere de fonduri și la eveniment. Pentru a sublinia rolul înotătorului-fundraiser în cadrul evenimentului, fiecare înotător înscris va achita individual către organizator o taxă de 50 de lei, sumă care va reprezenta prima donație care va intra în contul proiectului pe care îl reprezintă.

REGULAMENT COMPLET: Regulament de participare_Swimathon Bucuresti_2017