Ziua evenimentului: 8 iulie 2017

Bazinul Dinamo

Echipele înoată stil ştafetă, timp de 45 de minute, cât mai multe lungimi de bazin pentru proiectul pe care îl susţin. Pe parcursul zilei, vor fi șase-șapte serii de înot a câte 45 de minute fiecare, în funcţie de numărul de echipe înscrise.

Evenimentul va fi deschis publicului, iar participanţii îşi invită susţinătorii să îi încurajeze în direct în competiţie.

Înotătorii-fundraiseri strâng fonduri cu ajutorul reţelei sociale proprii şi a organizaţiei pe care o susţin. Pentru a sublinia rolul înotătorului-fundraiser în cadrul evenimentului, fiecare înotător înscris va achita individual către organizator o taxă de 50 de lei, sumă care va reprezenta prima donație care va intra în contul proiectului pe care îl reprezintă.

Donatorii pot alege să susţină înotătorul sau echipa preferată contribuind cu o sumă fixă; suma minimă recomandată este 50 de RON. Companiile pot alege să participe pentru cauze pe care le susţin în mod obişnuit prin campaniile de CSR sau pentru una dintre organizaţiile invitate să participe la Swimathon.

Fundaţia Comunitară Bucureşti construieşte o platformă de gestionare a donatorilor şi a plăţilor și finanţează apoi fiecare proiect cu sumele strânse pentru el. Echipa Fundației se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 8% – 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.