1000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația M.A.M.E.

Scurtă descriere a proiectului

Centrul Steluțelor – centru de suport și recuperare psiho-socio-medicală a copiilor grav bolnavi a fost înființat de Asociația M.A.M.E. în anul 2014 cu scopul de a veni în sprijinul copiilor grav bolnavi, oferindu-le gratuit o gamă variată de servicii de recuperare, complementare tratamentului medical. Anul acesta, sala de fiziokinetoterapie a fost dotată cu Anti-Gravity Treadmill, un aparat performant, în valoare de 45.000 euro, ce utilizează o tehnologie inovativă, dezvoltată de NASA, accelerând procesul de recuperare a copiilor diagnosticați cu probleme la nivelul aparatului locomotor. Printre principalele efecte pozitive apărute ca urmare a recuperării efectuate cu ajutorul acestui aparat, amintim: diminuarea intensității durerii, întărirea musculaturii, redobândirea echilibrului și a mobilității etc.
Obiectivul principal al proiectului propus constă în creșterea accesului la servicii de recuperare medicală performante în cazul a cel puțin 80 de copii diagnosticați cu boli grave, beneficiari în cadrul Centrului Steluțelor.
Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi cel puțin 80 pe copii/an, proveniți din București și din zonele limitrofe. O parte dintre aceștia vor fi selectați din baza de date a organizației, iar o parte vor fi selectați dintre cazurile îndreptate către noi de parteneri: ONG-uri, școli, DGASPC-uri, spitale, centre medicale. Pentru fiecare copil beneficiar al proiectului se va realiza o evaluare inițială și se va crea un program complex de recuperare în acord cu starea de sănătate, diagnosticul și vârsta acestuia.
Procesul de recuperare/vindecare va fi asigurat și monitorizat de o echipă de specialiști formată din: asistent social, kinetoterapeut și tehnicieni.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Cel mai important proiect al Asociației M.A.M.E. este Centrul Stelușelor, un centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală unde, anual, aprox 150 de copii bolnavi beneficiază, gratuit, de diverse terapii complementare tratamentului medical. Intervenția noastră în viața lor nu este una punctuală, ci se desfășoară pe perioade lungi de timp, având ca rezultat schimbări majore, pozitive ce îi ajută să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala.
Majoritatea dintre ei au nevoie de recuperare medicală prin fiziokinetoterapie, deoarece prezintă diferite afecțiuni ale aparatului locomotor, cauzate de spitalizările îndelungate sau de bolile grave cu care luptă. De exemplu, un copil diagnosticat cu tumoră craniană are nevoie de un program complex de recuperare, pe o perioadă de minim 8-12 luni, cu cel puțin 1-2 sedinte pe săptămână. În țara noastră, din păcate, sunt decontate doar câteva ședințe pe an, iar cei mai mulți dintre pacienți sunt nevoiți să întrerupă tratamentul deoarece nu au posibilitatea financiară să plătească celelalte ședințe de care au nevoie, acest lucru conducând la apariția unor complicații și la îngreunarea procesului de recuperare, respectiv de vindecare.
Avem nevoie de sprijin financiar pentru a susține și dezvolta în continuare serviciile și activitatea desfășurată în beneficiul acestor mici pacienți, dar în mod special pentru că, în ultima perioadă, un număr tot mai mare de părinți ne solicită includerea copiilor lor în programele de recuperare psiho-medicală pe care le oferim.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

• Cel puțin 80 de copii diagnosticați cu diverse afecțiuni la nivelul aparatului locomotor vor beneficia, timp de 12 luni, de servicii de recuperare medicală prin fiziokinetoterapie;
• Cel puțin 70% dintre copiii, beneficiari ai proiectului, vor înregistra progrese în procesul de recuperare;
• Creșterea capacității organizaționale prin dezvoltarea unui serviciu de recuperare medicală în cadrul Centrului Steluțelor, înființat de Asociația M.A.M.E.;
• Dezvoltarea profesională a cel puțin 3 specialiști, kinetoterapeuți și fizioterapeuți, ce vor utiliza tehnologia inovativă în recuperarea copiilor, beneficiari ai proiectului;
• 1 comunicat de presă publicat;
• 1 eveniment online ce va promova proiectul și va atrage înotătorii participanți la competiție;
• Cel puțin 10.000 de flyere vor fi distribuite în cadrul comunității în vederea promovării activităților proiectului;
• Cel puțin 1 material video va fi realizat și distribuit în mass-media pentru atragerea donatorilor.
• Cel puțin 2 echipe de înotători participante în cadrul competiției;
• Cel puțin 100 de donatori vor susține proiectul propus de Asociația M.A.M.E..

Obiectiv financiar Swimathon

45000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

45000 lei Lei

Durata proiectului

12 luni

Website organizație/proiect

https://asociatiamame.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Antonia Milena Tomescu
0729.825.702
office@asociatiamame.com