1000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația M.A.M.E.

Numele campaniei de strângere de fonduri

1000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi

Domeniul în care se încadrează proiectul

sănătate

Scurtă descriere a proiectului

Asociația M.A.M.E. oferă, anual, pentru cel puțin 150 de copii diagnosticați cu afecțiuni grave, beneficiari ai Centrului Steluțelor, servicii și programe complexe de recuperare psiho-socio-medicală pentru a-i ajuta să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala.

Prin intermediul proiectului propus, ne dorim să venim în sprijinul a cel puțin 80 de copii/an, cu domiciliul în București și în localitățile limitrofe, beneficiari ai organizației sau cazuri îndreptate către noi de parteneri: ONG-uri, DGASPC-uri, spitale, centre medicale. Aceștia vor beneficia de programe complexe și personalizate de recuperare medicală prin fizioterapie și kinetoterapie care vor contribui la: îmbunătățirea și menținerea capacității de efort postoperator, posttraumatic; redobândirea coordonării la nivel neuromotor, a echilibrulului și autocontrolului; corectarea posturii corporale, a respirației și a aliniamentului corporal; redobândirea forței și elasticității la nivel muscular; redobândirea sau creșterea mobilității articulare, recuperarea cardio-respiratorie.

Fiecare copil va beneficia de un plan personalizat de recuperare kinetoterapeutic, realizat de specialiștii din cadrul Centrului Steluțelor, în funcție de următoarele criterii: vârsta, diagnosticul și recomandarea medicilor, starea de sănătate și proximitatea față de centru.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

De aproape 12 ani, Asociația M.A.M.E. derulează proiecte și campanii ce aduc schimbări pozitive în viața copiilor și tinerilor cu afecțiuni grave din România.
Cel mai important proiect al organizației este Centrul Steluțelor, un centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală unde, anual, aprox. 150 de copii beneficiază, gratuit, de servicii și terapii care îi ajută să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. Dintre aceștia, aproximativ 80% au nevoie de fiziokinetoterapie, deoarece prezintă diferite afecțiuni ale aparatului locomotor, cauzate de bolile grave cu care luptă sau de perioadele lungi de spitalizare. De exemplu, un copil diagnosticat cu tumoră craniană are nevoie de kinetoterapie pe o perioadă de minim 8-12 luni, cu cel puțin 1-2 ședințe pe săptămână. Din păcate, la noi în țară, sunt decontate de CNAS doar câteva ședințe pe an și, din această cauză, în multe situații părinții întrerup terapia, deoarece nu au bani să plătească. De aceea, părinții sunt nevoiți să găsească soluții alternative la această situație: unii dintre ei depun eforturi mari financiare să îi ducă pe cei mici în sistemul privat, însă cei mai mulți nu dispun de bani și sunt direcționați către noi de medicii sau instituțiile partenere pentru a beneficia gratuit de recuperare medicală.

În plus, în ultimele luni, numărul de solicitări de sprijin a crescut, dat fiind faptul că multe spitale de stat au devenit spitale suport COVID și au primit doar cazurile considerate urgențe, lăsând fără soluții un număr mare de copii. În cele mai multe situații, întreruperea terapiei duce la apariția unor complicații și la îngreunarea vindecării.

Pentru a veni în sprijinul lor, avem nevoie de sprijin financiar astfel încât să includem, în programele noastre de recuperare medicală, cel puțin 80 de copii ce prezintă diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, ai căror părinți ne-au solicitat ajutorul.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

• 1 campanie de strângere de fonduri organizată cu scopul de a susține financiar activitățile proiectului;
• Cel puțin 4 echipe de înotători înscrise în cadrul evenimentului;
• Cel puțin 100 donatori vor susține proiectul derulat de Asociația M.A.M.E., în cadrul evenimentului Swimathon;
• Cel puțin 80 de copii diagnosticați cu diverse afecțiuni la nivelul aparatului locomotor vor beneficia, timp de 6 luni, de servicii de recuperare medicală prin fiziokinetoterapie;
• Cel puțin 70% dintre copiii beneficiari ai proiectului vor înregistra progrese în procesul de recuperare;
• Cel puțin 1000 de ore de recuperare fizică vor fi derulate în cadrul proiectului;
• Creșterea capacității organizaționale prin dezvoltarea unui serviciu de recuperare medicală în cadrul Centrului Steluțelor, înființat de Asociația M.A.M.E.;
• Cel puțin 2 articole de specialitate publicate pe site-ul propriu al organizației;
• 10.000 flyere vor fi distribuite în comunitate pentru a atrage fonduri și susținători;
• Cel puțin 20 de postări publicate în social-media în vederea promovării activităților proiectului.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

50000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

50000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

100 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

500 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

http://www.asociatiamame.ro

Date de contact (coordonator proiect)

Antonia Milena Tomescu
0729825702
office@asociatiamame.com

Sari la bara de unelte