Aquaterapie pentru copiii cu autism

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația CONIL

Numele campaniei de strângere de fonduri

Dă sens brațelor tale! Înoată pentru terapie!

Domeniul în care se încadrează proiectul

cultură, artă, sport, recreere

Scurtă descriere a proiectului

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 ca urmare a unei experiențe personale a fondatoarei, ea însăși mamă a unui copil cu dizabilități. În cei peste 10 ani de activitate, Asociația CONIL a înființat două Centre de zi CONIL, centre sociale pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, acreditate de Ministerul Muncii. Centrele au luat ființă din nevoia de a oferi copiilor cu autism și alte cerințe educaționale speciale, o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială. Viziunea Asociației CONIL este aceea că orice copil este o LUME ce trebuie descoprită, încurajată și promovată.
În cadrul centrelor de zi CONIL copiii cu diferite dizabilități precum autism, sindrom Down, retard mediu, ADHD sau tetrapareză spastică beneficiază de o gamă variată de servicii de recuperare, educație si programe sportive, culturale și artistice.
Este binecunoscută situația copiilor cu autism și alte afecțiuni neuropsihomotorii ce nu pot comunica, socializa și integra în mediul școlar și în societate. Zi de zi, acești copii, alături de familiile lor se confruntă cu stigmatizarea, izolarea și excluziunea. Ghidați de o echipă de profesioniști ce dezvoltă programe de intervenție personalizate, având permanent alături familia, copiii încep să facă pași timizi dar siguri către o lume aparent necunoscută lor.

În ultimii ani au fost realizate studii ce demonstrează că, prin terapii susținute și prin implicarea copiilor cu autism și alte dizabilități în activități alături de alți copii, crește gradul de recuperare și funcționare al acestora cu până la 80%.

Obiectivul principal al proiectului propus “Aquaterapie pentru copiiI cu autism – Recuperarea și integrarea copiilor cu dizabilități prin sport” constă în creșterea accesului la servicii de recuperare prin sport și aquaterapie a cel puțin 50 de copii diagnosticați cu autism și alte afectări neuro-psihomotorii, beneficiari ai Centrelor de zi CONIL pentru recuperarea copiilor cu dizabilități.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Centrele de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități CONIL oferă servicii sociale acreditate și licentiate ce urmăresc recuperarea copiilor cu autism și alte dizabilități neuro psiho motorii.

Anual, peste 200 de copii cu cerințe speciale educaționale beneficiază de programe individualizate de recuperare și integrare concepute și dezvoltate de o echipă multidisciplinară formată din profesori, pedagogi, psihologi, logopezi, kinetoterapeuți. Implemnarea planului personalizat de intervenție este susținut și de familie, aceștia primind permanent consiliere și suport din partea specialiștilor noștri. Întervenția noastră în viața acestor copii și a familiilor lor nu este una punctuală ci una de durată ce are ca rezultat schimbarea majoră a vieții acestor copii și a familiilor lor.

Consilierea suportivă acordată familiilor copiilor cu autism și alte dizabilități neuro psiho motorii este una esențială deoarece, confruntarea cu un astfel de diagnostic al copilului, produce dezechilibre majore în viața oricărei familii. Cu sprijinul echipei CONIL, părinții reușesc să diminueze depresia și anxietatea găsind în noi un suport permanent și un ghid în intervenția terapeutica la domiciliu.

Din păcate, în țara noastră ședințele de recuperare a copiilor cu autism nu sunt decontate de CNAS, iar cea mai mare parte a familiilor cu copii diagnosticați cu autism și alte afecțiuni neuropsihomotorii nu au posibilitatea financiară de a le susține. Programele de aquaterapie și recuperare prin sport fac parte din procesul complex de recuperare și integrare a acestor copii care, fără susținere financiară în vederea aplicării planurilor individualizate de interpenție vor duce la îngreunarea procesului de recuperare și integrare.

Orele de recuperare prin mișcare și aquaterapie se vor desfășura la Country Club Mihăilești, o locație aflată în proximitatea Bucureștiului. Pentru a oferi aceste programe de recuperare prin sport și mișcare avem nevoie de sprijin financiar care să ne ajute să acoperim costurile cu antrenorii și transportul copiilor.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

• 50 de copii diagnosticați cu autism vor beneficia de programe de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie.
• Timp de două luni beneficiarii programului de recuperare prin sport si aquaterapie vor participa la o oră de inot săptămânală alături de antrenori specializati.
• Estimăm că peste 80% dintre beneficiari vor reuși să își învingă teama de apă, să își îmbunătațească motricitatea dar și să își crească încrederea în sine. Astfel, copiii își vor dezvolta abilitățile mortice dar și cele sociale prin participarea la programele de aquaterapie de grup.
• Creșterea capacității organizaționale prin dezvoltarea programelor de recuperare prin sport și aquaterapie în cadrul Centrelor de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități CONIL.
• Dezvoltarea profesională a specialiștilor CONIL implicați în proiect și dezvoltarea abilităților de lucru cu copiii cu cerințe speciale educaționale a cel puțin doi antrenori specializați de înot
• Crearea unui eveniment online pe pagina de Facebook a Asociației CONIL, prin care suporterii noștri vor susține proiectul
• Crearea a două comunicate de presă cu privire la proiectul – Recuperare prin sport și aquaterapie a copiilor cu autism și alte afectări neuro psiho motorii

• crearea unor frame-uri ce vor fi utilizate de către toți cei ce vor dori să transmită materiale video cu încurajările și susținerea lor

• Implicarea unor ambasadori ai proiectului, persoane cu vizibilitate care aleg să susțină cauza noastră și programele de dezvoltare și recuperare prin sport a copiilor cu autism

• Realizarea de material video ce vor fi distribuite în mass media cu sprijinul partenerilor noștri prin care să promovăm proiectul
• Realizarea a cel puțin două postări pe pagina de facebook a Asociației CONIL
• Cel puțin 2 echipe de fundraising participante în cadrul competiției
• Cel puțin 300 de donatori care vor susține proiectul propus de Asociațua CONIL

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

45000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

45000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

300 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

150 Lei

Durata proiectului

1.09.2021 - 31.10.2021

Website organizație/proiect

https://conil.ro

Date de contact (coordonator proiect)

Irina Ismail
0784412222
irina_ismail2000@yahoo.com

Sari la bara de unelte