Brighter Futures – A chance for a better tomorrow

Organizație/Grup de inițiativă

Fundatia Vodafone Romania

Numele campaniei de strângere de fonduri

Toamna se numara bobocii. Si rechizitele.

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Brighter Futures este modalitatea prin care angajatii VOIS au decis sa ia în propriile mâini situatia școlilor defavorizate din mediul rural și sa faca tot posibilul să aducă putina lumină in ele. Este un program de voluntariat care are ca obiectiv principal renovarea scolilor si dotarea cu echipamente a laboratoatelor de informatica.
Pandemia din 2020 ne-a obligat sa renuntam temporar la partea de renovare, dar continuam sa investim in educatia copiilor, sa ne asiguram ca au acces la tehnologie si informatie prin intermediul echipamentelor IT instalate in cadrul scolilor, dar si prin cursurile online sustinute de voluntarii Brighter Futures pe partea de tehnologie si educatia non-formala, atat elevilor cat si profesorilor din scoli.
Tehnologia, insa, nu este totul. Micutii au nevoie de rechizite pe tot parcursul anului, iar inceperea anului scolar pune o mare presiune asupra parintilor care greu si le pot permite. Anul acesta, fondurile stranse ne vor ajuta sa pregatim ghiozdane complet echipate (ghiozdan, penar complet, caiete, bloc de desen, culori, trusa geometrica) pentru 89 de copii din doua sate din judetele Iasi si Vaslui.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

45% din populatia Romania locuieste in zonele rurale. Potrivit Bancii Mondiale, 70% dintre acestia traiesc la limita saraciei. Decalajul intre Romania rurala si cea urbana a crescut in ultimii 5-7 ani, iar masurile luate de autoritati nu au capacitatea de a produce schimbari pe termen lung.
Situatia actuala a invatamantului romanesc este una alarmanta si fara strategii clare si implementabile. Infrastructura este una precara, programele nu sunt adaptate vremurilor actuale si nu se centreaza pe formarea elevului ca viitor adult, parinte si cetatean. Pentru copiii din zonele rurale, accesul la educatie si sanatate nu este accesibil in majoritatea cazurilor datorita lipsei de bani si a lipsei informatiilor. Parintii prefera sa nu investeasca in educatia copiilor, desi sistemul public educational este gratuit (incluzand studiile liceale), deoarece acestia au nevoie de forta de munca in interiorul gospodariei.
Potrivit Recomandarilor de Tara din partea Comisiei Europene din 2017, abandonul scolar in cazul ciclurilor primare si gimnaziale este in crestere, in special in mediul rural, unde devine o stare de fapt, si nu o exceptie -https://ec.europa.eu/education/sites/education/files/monitor2017-ro_en.pdf
Totodata, suma alocata educatiei la nivel national este de 2,5% din PIB, considerata cea mai scazuta din Uniunea Europeana. ONG-urile din Romania si-au intensificat eforturile de sprijinire a copiilor atat din mediul rural cat si din cel urban, utilizand fie fonduri private, fie fonduri europene, oferind burse sociale sau de merit, renovand scoli, programe de mentorat, oferind suport psihologic copiilor si familiilor sau acces la servicii de baza pentru acestia.
Dincolo de cifre si statistici, copii de la sate au nevoie de o buna infrastructura educationala pentru a-si putea valorifica potentialul propriu, sa isi poata depasi conditia in care se afla si sa aiba un viitor mai bun. Toți acești copii merită o șansă si au nevoie de ajutorul nostru.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Beneficiarii directi sunt 89 de copii de clasele V-VIII din mediul rural, elevi ai Scolii Gimnaziale Alexeni din jud. Iasi si ai Scoalii Gimnaziale nr. 1 din Poienesti, jud. Vaslui.

Beneficiarii indirecti sunt familiile acestora si locuitorii satelor in care are loc interventia propusa. Estimam un numar de 150 de beneficiari indirecti ca familii ale beneficiarilor directi.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

20000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

25.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

400 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

50 Lei

Durata proiectului

10 luni

Website organizație/proiect

https://www.fundatia-vodafone.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Veronica Brinza
0728902174
veronicamadalina.brinza@vodafone.com

Sari la bara de unelte