Centrul de recuperare Rafael

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația FARA

Scurtă descriere a proiectului

Cu ajutorul contribuției Swimathon București, am deschis în decembrie 2018 Centrul de recuperare Rafael, primul centru din Popești-Leordeni destinat copiilor cu dizabilități care oferă servicii gratuite familiilor din jud. Ilfov și zonele învecinate. În toamna lui 2019, din cauza listei de așteptare în continuă creștere am extins la 40 numărul de copii care beneficiază de serviciile centrului nostru, tot cu suportul Swimathon București.

Centrul deservește copii cu vârste între 0 și 12 ani diagnosticați cu Autism, Sindrom Down, întârzieri mentale sau de limbaj, tulburări de învățare etc. Oferim planuri personalizate de intervenție, activități individuale și de grup, socializare, stimulare senzorială, logopedie, kinetoterapie. Părinții primesc suport și îndrumare pentru continuarea terapiei acasă în vederea creșterii progreselor obținute.

Copiii cu dizabilități au mai mari șanse să își atingă potențialul dacă sunt stimulați corespunzător. Fiecare nouă achiziție demonstrează că, în ciuda dizabilității, există multiple abilități iar fiecare deprindere nou dobândită reprezintă un pas spre o viață mai bună. Le suntem alături pentru a le dezvolta noi și noi abilități și a-i ajuta să devină membri deplini în societatea noastră.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Accesul copiii cu dizabilități la recuperare de calitate implică, în majoritatea cazurilor, costuri pe care părinții nu și le pot permite. Aceste familii sunt cele pe care dorim să le ajutăm gratuit, pentru a le respecta copiilor dreptul la o viață mai bună, drept care, de cele mai multe ori, le este îngrădit de realitate.
În fiecare copil există potențial și abilități care pot fi dezvoltate pentru a compensa/înlocui dizabilitatea.

Luptăm pentru o lume în care copiii cu dizabilități să fie egali în drepturi cu ceilalți copii, să aibe șanse egale cu aceștia și să fie membri deplini ai societății noastre.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

40 de copii cu nevoi speciale vor primi servicii educaționale adaptate nevoilor lor.
40 de familii ale copiilor cu nevoi speciale vor primi suport emoțional și informațional pentru a putea reintegra copiii în comunitate.
40 de copii vor primi îndrumare și suport material pentru continuarea recuperării și la domiciliu.

Obiectiv financiar Swimathon

42000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

224.000 lei Lei

Durata proiectului

Septembrie - Decembrie 2020

Website organizație/proiect

https://www.faracharity.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Cristina Istrate
0723643589
cristinaistrate@faracharity.ro