CINEMA PENTRU PITICI by VOLUNTAR IN SPITAL

Organizație/Grup de inițiativă

ASOCIATIA DE MEDICINA PENTRU SANATATE PUBLICA

Scurtă descriere a proiectului

Scopul proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii timpului petrecut de copiii (si apartinatorii) internati in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” prin desfasurarea de activitati complementare actului medical, precum vizionarea filmelor de animatie si activitati de joaca in care acestia redescopera eroii din peliculele vizionate.
Proiectul prezentat se doreste a fi o extensie a programului „Voluntar in Spital” prin intermediul caruia incepand din august 2013 voluntarii asociatiei (peste 1000) au desfasurat activitati continue de suport, joaca si recuperare in cadrul centrelor medicale partenere = pentru un numar de aproximativ 90.000 de copii internati;

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Proiectul isi propune sa continue diversificarea activitatilor desfasurate de copiii internati in sectiile Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, cu sprijinul voluntarilor AMSP ( Programul de Suport al Pacientilor „Voluntar in Spital).
Concret DORIM desfasurarea activitatii de cinema, saptamanal (in fiecare sambata) in spatiul special amenajat in 2018 de Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica cu Sprijinul Fundatiei Orange. Copiii vor viziona filme de animatie pe un proiector PROF., intr-un ambient potrivit, care permite prezenta lor indiferent de afectiunile avute, rezultatul tintit fiind deconectarea de la rutina prin care trec zilnic in saloanele spitalului. Ulterior vizionarilor, copiii se vor putea distra prin intermediul diferitelor jocuri tematice in care sa se reintalneasca cu eroii descoperiti in pelicule , sub stricta atentie si implicare activa a voluntarilor asociatiei.
Vor avea loc, in perioada iulie –decembrie 2020, aproximativ 15 proiectii de film de care vor beneficia in jur de 500 de copii si parinti. Echipa proiectului va fi alcatuita dintr-un coordonator de proiect si minim 4 voluntari /proiectie.
Pana in prezent peste 4200 de copii si parinti au beneficiat de acest proiect deosebit si de dorim sa continuam si diversificam activitatile.
Asadar, Obiectivul principal AL PROIECTULUI este crearea unui mediu in cadrul caruia copii internati sa se deconecteze din rutina spitalului, bucurandu-se de lucruri simple precum vizionarea de filme sau diferite activitati de joaca care sa ii aduca mai aproape de cursul normal al vietii unui copil , departe de incercarile la care sunt supusi dat fiind situatia lor medicala.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

In cele 6 luni de proiect, vom desfasura minim 15 proiectii de film animat pentru copii, in spatiul déjà amenajat de organizatie in anul 2018.
BENEFICIARI AI ACESTOR ACTIVITATI de CINEMA si TERAPIE PRIN JOC, VOR FI PESTE 500 DE COPIII BOLNAVI SI FAMILIILE ACESTORA.
IN PROGRAM VOR FI IMPLICATI APROXIMATIV 40 DE VOLUNTARI, care vor fi special pregatiti, orientati si supravegheati de un coordonator.
Grupul tinta este reprezentat de totalitatea copiilor internati in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Beneficiari direcți:
1. copii și tineri internați pentru analize/tratament de specialitate, ce pot fi predispuși la a resimți impactul emoțional al spitalizării;
2. voluntarii: dezvoltă un simț al responsabilității și utilității, se integrează într-un colectiv cu interese comune, dezvoltă cunoștințe, abilități și competențe specifice lucrului în mediul spitalicesc, sau necesare anumitor profesii;

Beneficiari indirecți:
1. Aparținătorii pacienților: se simt adesea copleșiți și supra-responsabilizați;
2. Personalul medical: va interacționa cu pacienți mai relaxați și mai complianți la controlul medical, tratament și intervenții ca urmare a participării la activități reconfortante anterior procedurii.
3. Spitalul: prin intermediul proiectului, acesta beneficiaza de servicii complementare actului medical, impuse deja în alte țări mai dezvoltate

Obiectiv financiar Swimathon

19000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

19000 Lei

Durata proiectului

IULIE - DECEMBRIE 2020

Website organizație/proiect

https://voluntarinspital.com/echipa/

Date de contact (coordonator proiect)

ELENA RALUCA TANASE SMUC
0737347883
ralukae_tanase@yahoo.com