Meditații la Clubul de Educație Alternativă

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Policy Center for Roma and Minorities

Numele campaniei de strângere de fonduri

Meditații la CEA

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Clubul de Educație Alternativă (CEA) este un program de educație non-formală care urmărește crearea unui spațiu sigur pentru copiii și adolescenții din cartierul dezavantajat Ferentari, proveniți mai ales din zonele de ghetou, inițiat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities în 2010. Peste 100 de copii romi și non-romi participă de luni până vineri la ateliere de educație remedială, educație prin teatru, dans și fotbal, dezvoltându-și abilități de viață relevante pentru viitorul lor, pe plan personal și profesional, pregătindu-i pentru intrarea pe piața muncii. Aceștia devin mai motivați să rămână în școală și înțeleg mai bine opțiunile și riscurile la care sunt expuși în mod constant în ghetou, și fac un scop din a-și depăși condiția de trai actuală, marcată de sărăcie extremă și discriminare sistemică. Cu ajutorul personalului profesionist format din asistenți educaționali, instructori și un consilier psihologic, CEA devine un sistem de sprijin amplu, care îi susține pe copii să-și acopere lacunele de educație formală, în timp ce își explorează potențialul artistic și sportiv. Atât prin atelierele de educație, cât și prin metode de stimulare cognitivă și consiliere psihologică, dar și prin implicarea părinților în parcursul educațional al copiilor lor, beneficiarii capătă încredere în acest sistem complex de suport care le acoperă nevoile, dar și în ei inșiși, reușind astfel, să-și descopere potențialul și pasiunile.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Ghetoul Ferentari continuă să fie una dintre cele mai marginalizate zone ale Bucureștiului, un refugiu pentru consumul de droguri, traficul de persoane, violență, sărăcie extremă și marginalizare. Peste 60% din populația cartierului este de etnie romă, factor ce adâncește și mai mult excluderea socială într-o societate definită de rasismul structural.
Clubul de Educație Alternativă este un program educațional umbrelă, un spațiu sigur creat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities în 2010, care emană și dezvoltă potențialul a 200 de copii romi și non-romi din zonele de tip ghetou din Ferentari. Cu o abordare centrată pe copii, CEA creează un sistem de sprijin pentru copiii din ghetou, care să le permită să recupereze lacunele de educație formală în timp ce își explorează potențialul artistic și sportiv. În procesul de înțelegere a potențialului lor, dobândesc abilități de viață independente, devin mai motivați să rămână în școală și înțeleg mai bine opțiunile și riscurile la care sunt expuși în mod constant în ghetou.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

50 de copii vor participa săptămânal la meditații la Limba Română și Matematică

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

10000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

35000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

100 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

100 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

http://www.policycenter.eu/

Date de contact (coordonator proiect)

Livia Rădăcină
0754252946
office@policycenter.eu

Sari la bara de unelte