CreateAthon 2020

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Centrul de Resurse în Comunicare

Scurtă descriere a proiectului

În 2020, ne dorim să organizăm la finalul lunii octombrie, a doua ediție CreateAthon România, un eveniment internațional de 24 de ore în care profesioniști din mai multe domenii ale comunicării se vor strânge în același loc și își vor dona timpul și expertiza pentru un rebranding complet pentru 10 ONG-uri, de la design, marketing și strategie de comunicare, până la website-uri noi, filme de prezentare, fotografii și un set fizic de materiale de promovare. Evenimentul marchează unica participare oficială a României la ProBono Week și este realizat sub licența unui eveniment ce funcționează cu succes de 22 de ani în Statele Unite și Canada. Cei minim 60 de profesioniști voluntari (angajați ai agențiilor de publicitate, freelanceri sau studenți) vor oferi pentru minim 10 ONG-uri selectate în urma unui proces de aplicație, servicii pro-bono în valoare totală de peste 150.000 euro. Totodată, în cadrul CreateAthon România, vom organiza și un workshop intensiv de 8 ore pentru minim 20 de ONG-uri, care vor participa gratuit, în care minim 6 specialiști în domeniul comunicării îi vor învăța pe cei prezenți bazele unei campanii de succes. Proiectul cuprinde selecția voluntarilor și a ONG-urilor, întâlniri de brief-ing și vizite de lucru, dar cu ajutorul Swimathon București 2020, ne dorim să finanțăm o parte din organizarea evenimentului propriu-zis: catering, goodie bags, costuri de cazare și costuri de organizare a evenimentului de 24 de ore. În paralel, CreateAthon România va beneficia de susținerea unor companii sponsor.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Proiectul pornește de la nevoia de dezvoltare a capacității de comunicare a ONG-urilor din România. Din experiență știm că, din cauza resurselor limitate sau a lipsei de personal, organizațiile mici și medii din țară aleg să nu investească în comunicare, marketing, strângere de fonduri sau prezență online. Acest fapt atrage după el atât lipsa notorietății, cât și sustenabilitate financiară redusă. De asemenea, lipsa comunicării și a transparenței au dus în ultimii ani la degradarea imaginii sectorului. Indexul ONG arată că publicul larg din România nu știe cu ce se ocupă mediul ONG, iar, mai mult decât atât, încrederea lor în acest sector este încă foarte mică. CreateAthon România are ca beneficiari organizații mici din România, care lucrează în comunități mici și care adus schimbarea la firul ierbii. Ediția din 2019 a CreateAthon România a fost foarte bine primită în rândul ONG-urilor, semn că nevoia este una reală.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

● Organizarea evenimentului CreateAthon România, ediția a doua (in luna octombrie)
● România participă la inițiativa internațională Pro Bono Week
● 60 de voluntari profesioniști care vor oferi muncă pro-bono ONG-urilor din România, în valoare estimată de 150.000 de euro
● 10 ONG-uri din România vor primi servicii profesioniste de marketing, comunicare și design
● o comunitate de profesioniști în comunicare care își dăruiesc timpul și expertiza ONG-urilor
● o campanie de promovare on-line și off-line, la nivel național și local a programului

Obiectiv financiar Swimathon

12000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

150.000 lei Lei

Durata proiectului

7 luni – mai – noiembrie 2020

Website organizație/proiect

https://resurseincomunicare.ro/createathon/

Date de contact (coordonator proiect)

Catalin-Adrian Dinu
0740068781
catalin@resurseincomunicare.ro