Extinderea Taberelor de vara MagiCAMP

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia MagiCAMP

Scurtă descriere a proiectului

MagiCAMP este singura tabără din România pentru copiii cu afecțiuni oncologice, copii care au suferit arsuri grave, copii care au pierdut pe cineva drag. Este dezvoltată special pe o infrastructură proprie, astfel încât să le redea copiilor care petrec luni sau chiar ani în spitale bucuria de a trăi, să îi ajute să își recâștige încrederea în ei și puterea de a lupta cu boala. Pentru mulți dintre copii, MagiCAMP este prima tabără în care au mers. Pentru alții, e unica șansă de a trăi o astfel de experiență, grație echipei medicale prezentă în tabără în fiecare clipă. Totul este gratuit pentru copiii MagiCAMP și pentru voluntarii care ajută la buna desfășurare a taberelor.
Din 2016, copiilor cu afecțiuni oncologice, din țară și din Republica Moldova, li s-au alăturat copii care au suferit arsuri grave și copii care au pierdut pe cineva drag, mamă, tată, soră sau frate, și au nevoie de terapie specializată. Toate activitățile pe care le desfășuram în taberele MagiCAMP gravitează în jurul copiilor iar interesul și binele lor primează întotdeauna!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Medicii oncopediatri și de psihologi subliniaza necesitatea, ca tratamentul medical urmat de copil să fie dublat de activități care să le redea copiilor o parte din ce boala le-a răpit: copilăria. În limbaj de specialitate, taberele se numesc ancore și susțin copilul în procesul de recuperare medicală, oferindu-i noi motivații în lupta cu boala, încredere în sine și în ceilalți, stimă de sine și mai multa independență.
Peste 400 de cazuri de cancer infantil sunt diagnosticate anual în România, conform unor cifre publicate la începutul anului 2019 de Registrului Național al Cancerelor la Copil. Această realitate, face și mai importantă misiunea taberelor MagiCAMP care, coroborate cu proiectele sociale ale asociației MagiCAMP, țintesc să aducă o rază de speranță în viața unor copii mult prea încercați, pentru care copilăria înseamnă deseori saloane de spital, operații, suferință, alienare, blocaje majore, interdicții cumplite.
Sloganul taberelor MagiCAMP este “Joacă la greu!” și, după sase ani de activitate, credem mai mult ca oricând în el!
În ultimii 5 ani, 500 de copii cu cancer, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag s-au jucat în tabăra MagiCAMP din Brănești, Dâmbovița.
Pentru ca am vazut si am simtit bucuria pe care tabara o aduce pe chipurile copiilor, incepand cu anul 2020 MagiCAMP isi propune dezvoltarea infrastructurii taberei existente, astfel încât numărul de copii care sa treaca pragul intr-un taram de poveste pentru o săptămână de tabară să crească. Anual tabara isi deschide portile timp de 12 saptamani. Extinderea taberei presupune construcția unui nou corp de clădire care să permită amenajarea de spații de cazare suplimentare, a unui depozit frigorific care să deservească bucătăria taberei, acoperirea piscinei existente.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Ne dorim ca numarul de copii care se pot bucura de activitatile din tabara sa creasca de la 24 la 30, iar numărul de voluntari de la 14 la 20 pentru o saptamana.
Anual tabara isi deschide portile timp de 12 saptamani.
Un nou corp de caldire cu dormitoae pentru copii, un depozit frigorific, acoperirea piscinei existente.

Obiectiv financiar Swimathon

50000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

1.770.800 RON Lei

Durata proiectului

2020-2021

Website organizație/proiect

https://magicamp.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

MagiCAMP Asociatia
0722440505
simona@magicamp.ro