Fondul pentru Varstnici

Organizație/Grup de inițiativă

Fundatia Regala Margareta a Romaniei

Scurtă descriere a proiectului

Fundația Regală Margareta a României a lansat Fondul pentru Vârstnici, un fond de urgență creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și gestionarea izolării sociale determinată de coronavirus. Acest fond susține nevoile vârstnicilor din orice zonă a țării, în special pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie.

Prin Fondul pentru Vârstnici, activăm o rețea de servicii sociale și de suport pentru persoanele vârstnice, implementate prin diverse proiecte sociale, ong-uri și inițiative, care sprijină pe perioada crizei vârstnicii aflați în situații dificile.

Printre nevoile identificate în rândul persoanelor vârstnice afectate de criza coronavirusului se numără realizarea cumpărăturilor de strictă necesitate, produse igienico-sanitare, sprijinul material, sprijinul emoțional și consilierea psihologică, informații actualizate despre serviciile sociale active în comunitatea lor, diverse servicii la domiciliu.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

3.7 milioane de vârstnici sunt izolați acasă. Sute de mii nu mai au pe nimeni alături sau se află în situații dificile. Pentru ei, izolarea înseamnă singurătate și lipsa accesului la servicii. Acest fond este menit să gestioneze nevoile urgente determinate de coronavirus.

Fondul pentru Vârstnici este destinat să sprijine nevoile urgente pentru un număr de 3500 de vârstnici din mai multe zone ale țării în timpul crizei coronavirusului (aprilie – septembrie 2020), pentru a reduce efectele riscului de deces din cauza COVID-19 și efectele negative ale izolării sociale. Fondul sprijină diferite proiecte sociale, campanii de voluntariat, ONG-uri și inițiative, în timpul crizei, pentru persoanele în vârstă aflate în situații vulnerabile. Cele mai urgente nevoi ale persoanelor în vârstă acoperite de acest fond sunt realizarea cumpărăturilor, sprijinul emoțional și consilierea psihologică, ajutorul cu produse alimentare și igienice, servicii specializate la domiciliu.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

3.500 de bătrâni vor primi sprijin prin intermediul liniei de asistență pentru vârstnici – Telefonul Vârstnicului

200 de vârstnici aflați în situații precare vor primi produse alimentare și sanitare

500 de bătrâni în situații de viață dificile primesc servicii și ajutor în timpul crizei

Cel puțin 8 ONG-uri vor rămâne active și vor avea grijă de persoanele în vârstă din 9 județe din România

40 de îngrijitori care oferă servicii persoanelor în vârstă vor fi în siguranță cu ajutorul echipamentelor de protecție

Obiectiv financiar Swimathon

30.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

580.000 Lei

Durata proiectului

6 luni, aprilie - septembrie 2020

Website organizație/proiect

https://www.frmr.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Raluca Popescu
0799 724 233
[email protected]