Help Home

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Help Autism

Numele campaniei de strângere de fonduri

Împreună îi ajutăm să spună Pot Singur

Domeniul în care se încadrează proiectul

servicii sociale

Scurtă descriere a proiectului

Tu poți să-ți calci tricoul sau să dai cu aspiratorul, să te îmbraci sau dezbraci, să faci duș fără ajutor, să mergi la toaletă fără însoțitor, să stai acasă, să ai prieteni, să-ți trăiești viața, să te gândești la un viitor. Tu poțsingur. Adolescenții cu autism nu pot și nici nu vor putea vreodată fără terapie. Pentru ca ei să învețe abilitățile de viață independentă, Asociația Help Autism a creat Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă.

Un raport de cercetare elaborat în 2015 de Asociația Sociometrics pentru Fundația Romanian Angel Appeal, arată că preocupările majore ale părinților legate de viitorul copiilor cu TSA sunt legate de gradul scăzut de independență al acestora: 58% dintre aceștia consideră că lipsesc abilitățile necesare pentru a se autoîngriji, iar 41% consideră că nu vor avea un loc de muncă.

În Help Home, tinerii cu autism învață să se descurce singuri cu toate acțiunile vieții de acasă, sub îndrumarea terapeuților. Help Home este printre puținele soluții create în România pentru adolescenții cu minți aparte unde aceștia învață să aibă încredere că pot singuri și că împreună cu ceilalți viața este mai frumoasă.

Oferim:

  • Training focusat pe autonomie și pe abilitățile de autoservire
  • Încurajarea independenței și încrederea în abilitățile personale
  • Focus pe abilități personale și orientarea lor spre câmpul muncii
  • Crearea cadrului pentru apartamente tutoriale – locul unde cândva adulții cu autism pot locui împreună.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Programul pentru deprinderi de viață independentă Help Home a apărut din nevoia de a ajuta adolescenții cu minți aparte să devină persoane autonome și reprezintă o direcție strategică pe care Asociația Help Autism dorește să o dezvolte începând din decembrie 2020.

În Help Home tinerii cu autism învață să se descurce singuri cu toate acțiunile vieții de acasă, sub îndrumarea terapeuților. Help Home este printre puținele soluții create în România pentru adolescenții cu minți aparte, fiind locul unde aceștia învață să aibă încredere că pot să se descurce singuri.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt copii și tineri cu autism cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani. Evaluarea inițială stabilește măsura în care copilul prezintă o bună dezvoltare a limbajului (necesară pentru înțelegerea și urmarea sarcinilor formulate de către terapeut, urmărirea cronologiei acestora), dar și o bună motricitate (care să permită efectuarea sarcinilor care să ducă la formarea abilităților propuse).
Pentru cei care nu îndeplinesc standardele minimale stabilite de către coordonatori, se fac recomandări pentru urmarea terapii corespunzătoare (logopedie, ABA, kinetoterapie), astfel încât copilul / tânărul să poată fi inclus ulterior în program.

Numărul de beneficiari care vor fi incluși în proiect: 7
Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt familiile copiilor și tinerilor cu autism incluși în proiect, dar și societatea în ansamblu (o persoană cu autism care nu poate fi independentă și autonomă atrage costuri din partea sociatății (pentru copiii și tinerii cu autism care au nevoie de însoțitor, statul plătește peste 30,000 lei anual pentru indemnizație, alocație, costuri cu transportul și hrana, dar și scutiri de impozite, sumă care oricum este insuficientă, neacoperind și costurile de terapie, de exemplu, care trebuie asigurate de către familie; această sumă nu include și costurile implicate pentru ca un părinte să renunțe la a avea un serviciu pentru a putea pe copilul / tânărul cu autism să se descurce singur pe întreg parcursul unei zile, 7 zile pe săptămână).

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

37500 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

196.255 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

150 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

250 Lei

Durata proiectului

Nedeterminat

Website organizație/proiect

https://www.helpautism.ro

Date de contact (coordonator proiect)

Laurentiu Bocai
0766591179
laurentiu.bocai@helpautism.ro

Sari la bara de unelte