Meseria care mi se potriveste

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Prometeu-Educație și Dezvoltare Personală

Numele campaniei de strângere de fonduri

Fii gata pentru jobul tău!

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul ,,Fii gata pentru jobul tău!,, este adresat cu precădere tinerilor (18-30 ani) care nu își cunosc abilitățile personale  și  nu au o idee clară legată de meseria care li se potrivește cel mai bine.

Toate informațiile necesare, testele de aptitudini și programarea unei ședințe de consiliere vor fi la un click distanță de ei. Materialele și serviciile oferite le vor putea accesa oricând doresc din confortul casei lor deoarece vor fi disponibile pe site.

Din experiența cu beneficiarii sesiunile de consiliere în carieră reduc timpul și banii cheltuiți pe școli(postliceale,facultăți) care ulterior sunt abandonate. Aceste sesiuni îi ajută să se mobilizeze și să iasă din  inerția de a sta acasă până își clarifică ce doresc.

50 de tineri din București și zonele limitrofe vor beneficia de consiliere vocațională individuală și de grup cu scopul de a își cunoaște abilitățile,de a-și descoperi talentele și de a explora oportunitățile oferite de piața muncii.

Pentru că Bucureștiul oferă oportunități în special celor cu studii superioare  ne-am gândit să oferim suport pentru a avea șansa la un loc de muncă mai bun la cel puțin 15  tineri cu un grad de educație redus sau din categorii vulnerabile ( cei ce au ieșit din sistemul de protecție a copilului, persoane din familii monoparentale,victime ale violenței domestice).
Avem în vedere activități precum: sesiuni de dezvoltare personală, sesiuni de consiliere vocațională individuale și de grup, planuri de acțiune concrete, medierea pe piața muncii pentru cei 50 de tineri.
Fiecare tânăr/ă va beneficia de suport personalizat, de recomandări specifice nevoilor și intereselor lui/ei profesionale.

 

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Proiectul oferă suport tinerilor care au nevoie de asistență în găsirea meseriei potrivite pentru ei.

Motivele pentru care nu au un loc de muncă sunt multiple și diferă de la tânăr la tânăr: fie nu au absolvit învățământul obligatoriu (10 clase) iar ofertele sunt puține, fie sunt indeciși  pentru că nu își cunosc abilitățile  și preferă să stea acasă un timp să reflecteze, fie așteaptă modalități facile de a face bani, fie nu se simt pregătiți să aplice la un job etc.
Fără suport, aceștia ajung de cele mai multe ori să trăiască la limita subzistenței și să accepte munci sezoniere sau ,,la negru,,. Organizația noastră cunoaște această problemă îndeaproape deoarece lucrează cu tinerii din comunități. Aceștia de cele mai multe ori sunt în urmă cu plata facturilor, nu își pot încărca telefonul sau rămân fără alimente.

Un studiu arată că în 2020 din cei 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă peste jumătate dintre ei nu au o calificare, ceea ce face și mai grea reinserția pe piața muncii a tinerilor fără experiență și în unele cazuri și fără studii.
https://romania.europalibera.org/a/mi-am-pierdut-jobul-i%CC%82n-pandemie-ce-fac-/31085236.html?fbclid=IwAR2R00Ocu-iJFaX8pdDnBEDgzUF9iAqWCqGKA8JCJakqy17FP7KZuJKxNEU

Nevoia ca ei să dobândească claritate, abilități și să își aleagă o meserie care li se potrivește va aduce bunăstare atât pentru ei cât și pentru familiile lor.

O soluție la integrarea lor profesională este oferirea serviciului de consiliere vocațională.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

În urma implementării proiectului ne dorim să oferim acces permanent  la materiale și sesiuni de consiliere în carieră online tinerilor care au nevoie.

Numărul total de beneficiari va fi de cel puțin 2200 tineri (ce pot accesa resursele online)
Numărul de beneficiari direcți care vor primi servicii personalizate :50
50 de tineri au un profil vocațional (acesta include abilitățile, intereselor lor și planul de acțiune)
50 de tineri participă la minim 3 sesiuni individuale de consiliere în carieră
50 de tineri participă la minim 1 sesiune de consiliere de grup
50 de tineri au abilități de a-și căuta un loc de muncă(cv redactat, scrisoare de intenție, știu cum să se comporte înainte și după interviu)

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

10500 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

14000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

70 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

150 Lei

Durata proiectului

5 luni

Website organizație/proiect

https://www.facebook.com/Asociatia-Prometeu-Educatie-si-Dezvoltare-Personala-101373194715975

Date de contact (coordonator proiect)

Raluca Boisteanu
0723839116
prometeuedu@gmail.com

Sari la bara de unelte