Aducem copiilor viitorul

Organizație/Grup de inițiativă

Fundatia Inima de Copil

Numele campaniei de strângere de fonduri

Împreună pentru "Un sat, un copil"

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

“Aducem copiilor viitorul” este proiectul prin care dorim să strângem donații pentru 10 copii bursieri, din mediul rural.  Dorim să le putea asigura atât bursa de studiu cât și ocazia de a face cursuri de dezvoltare personală și activități de digitalizare prin donațiile strânse. Vrem ca ei să primească, dincolo de bursa de studiu, și posibilitatea de a participa la cursuri de dezvoltare personală sau digitalizare, cu impact pentru viitor lor.

Cine sunt copiii pe care îi sprijini?

Sunt copii cu rezultate foarte bune la școală. Ei vin din cele mai sărace sate ale României: județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Galați. Acești copii fac parte din programul nostru de burse, “Un sat, un copil”. În total 53 de copii primesc burse de studiu care le acoperă nevoile minime. Însă, din păcate, bursele lor de studiu, la acest moment, nu le mai ajung și pentru a putea participa la activități de alfabetizare digitală sau dezvoltare personală.

De e ce important ca împreună să reușim în acest proiect?

E important ca și copiii marginalizați să poată să își atingă cu adevărat potențialul, să poată avea acces, la fel ca și ceilalți copii, la cele mai bune platforme de învățare/formare. Din păcate, sărăcia răpește copiilor, mai ales pentru cei din mediul rural, șansele la un viitor mai bun, în care ei ar putea să își atingă cu adevărat potențialul. Iar misiunea organizației e de a sprijini copiii/familiile care se luptă cu sărăcia, pentru că în acel moment și comunitățile se dezvoltă mai armonios.

Să ai note bune în catalog, la școala din sat, nu reprezintă o garanție a viitorului. E nevoie ca cei mici să continue școala după gimnaziu. Mai mult, pandemia ne-a arătat tuturor ce rol important va ocupa digitalul în viața fiecăruia: angajat, elev, student. Prin acest proiect deschidem o lume întreagă de oportunități pentru copiii din programul de burse.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Care sunt șansele de a reuși ale unui copil care vine dintr-o familie cu multe lipsuri? Un copil care s-a născut într-un sat în cea mai săracă zonă din țara asta? Un copil care de multe ori nu mai are bani pentru a face naveta la liceu sau pentru a plăti chiria căminului său? Cum va putea acest copil să aibă șansa unui loc de muncă bine plătit dacă el nu a făcut, spre deosebire de toată generația lui, cursuri de digitalizare sau de limbi străine? Cum își va putea atinge el vreodată potențialul?

Acum,  în România, statisticile arată că 1 din 4 copii trăiesc în sărăcie extremă iar peste 150.000 de copii se culcă seara flămânzi. Mai mult de 26% dintre copiii din mediul rural abandonează timpuriu școala, punându-și astfel în pericol viitorul.

Din păcate aceasta este realitatea tristă pentru cei 53 de copii din județele Galați, Brăila, Vaslui, Vrancea, aflați în programul nostru de burse, “Un sat, un copil”. În general familiile acestor copii se chinuie să supraviețuiască lună de lună cu venituri minime, o medie de 550 de lei/per membru de familie, pentru o întreagă lună.

Așa că, de cele mai multe ori, bursa de studiu ține locul banilor pentru căminul de la oraș, unde e liceul sau asigură transportul din sat către oraș, ori acoperă costul pentru consultul la un medic. Alteori, din bursa de studiu, părinții mai cumpără lemne cu care să se încălzească sau haine călduroase pentru copil.

Acum, bursa nu e suficientă pentru ca acești copii să poată să plătească taxa pentru un curs în care să fie învățați cum să stăpânească/ valorifice mai bine digitalul, alături de sesiuni de dezvoltare personală. Prin acest proiect vom sprijini, atât cu burse de studiu, cât și cu ore de dezvoltare personală/cursuri de digitalizare, 10 copii pentru a-și atinge potențialul, având astfel acces la noi resurse.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Urmărim ca prin acest proiect să le oferim copiilor oportunitățile de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul. Prin activitățile de dezvoltare personală, sau digitalizare, copiii vor deprinde noi abilități, cunoștințe care să îi pregătească cel mai bine pentru viitor. Este singura lor șansă de accesa astfel de resurse, atât de importante în vremurile pe care le trăim.
• Beneficiari directi:
– cei 10 copii bursieri pentru care vom oferi burse de studiu și vom integra și participarea lor la cursurile/programele de digitalizare și implicarea în sesiuni de dezvoltare personală.
• Beneficiarilor indirecți:
– familiile copiilor care nu mai trebuie să ducă povara plății chiriei căminului sau a navetei ori costurile unor cursuri suplimentare pentru copiilor lor.
– frații mai mici sau mai mari ai acestor copii din burse, cu care ei vor putea împărtăși din cunoștințele acumulate.
– comunitatea din care acești copii fac parte pentru că, pe viitor, copiii care beneficiază de aceste cursuri ar putea reveni în comunitatea lor ca profesori/învățători, sprijind astfel dezvoltarea comunității.
– piața muncii regională pentru că formăm tineri cu abilițăți pe care angajatorii le urmăresc în prezent.
Alți indicatori:
– Un modul de robotică/programare la Logiscool, pe care dorim să îl implementăm, durează 6 luni, cu sesiuni organizate în fiecare săptămână, un total de 24 de sesiuni/per copil implicat.
– Programul de dezvoltare personală în care vor fi integrați copiii va avea o frecvență bilunară sau lunară, respectiv 6 sesiuni sau 12 sesiuni, urmând să fie stabilite în funcție de recomandările din partea specialistului cu care vom colabora.

Copiii vor fi înscriși, după o analiză a nivelului lor de competențe la modulele potrivite de învățare din sfera digitată, fie că vor fi sesiuni de alfabetizare digitală, fie că vor fi sesiuni de învățare în cadrul Logiscool.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

30000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

47.000 lei, bugetul necesar pt 6 luni Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

200 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

150 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

https://inimadecopil.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Corina Nechifor
0756076548
corina.nechifor@inimadecopil.ro

Sari la bara de unelte