Swimathon 2023: Ce s-a întâmplat cu donațiile?


18/12/2023

Într-o perioadă plină de fapte bune, ne-am gândit să îți arătăm rezultatele gestului tău din vară. Am încheiat în iulie ediția 2023 a Swimathon București cu rezultate record de 1.207.609 lei, pentru 28 de proiecte cu impact social.

An de an, pornim la drum cu motto-ul ”Împreună face valuri de bine”, ceea ce anul acesta a însemnat o comunitate de 842 de înotători-fundraiseri și 7.880 de donatori. Îți mulțumim! Pentru tine, o mică parte din echipa Swimathon a pregătit un video în care îi prezentăm pe toți cei care au avut nevoie de ajutor și pentru care nu ai stat deoparte.

Iată ce s-a întâmplat cu donațiile:

Asociația CONIL

Începând cu 1 septembrie 2023, Asociația CONIL și-a început programul de recuperare prin terapie senzorială alături de terapeuți. Programul de terapie este de lungă durată, însă cu beneficii reale pentru copii. 

Copiii diagnosticați cu autism pot oricând să intre într-o stare greu de controlat și de înțeles, din cauza unui stimul extern. De aceea, nevoia de integrare senzorială este prioritară pentru ca aceștia să poată fi desensibilizați la stimuli precum sunete, lumini, mișcări. Datorită vouă, oameni generoși, asociația oferă această șansă unui număr de 50 de copii diagnosticati cu autism. 

Asociatia Dăruiește Aripi

Între iunie și septembrie 2023, asociația Dăruiește Aripi, cu ajutorul echipelor medicale, au efectuat 200 de vizite acasă la 119 copii cu cancer, însumând peste 11.700 km către casele copiilor bolnavi. Acest program de tratamente la domiciliul copiiilor cu cancer este implementat în prezent în București și în alte 9 județe din Muntenia și Dobrogea.

Echipele noastre medicale sunt formate din personalul medical specializat de la secțiile de Oncologie Pediatrică de la Institutul Oncologic București și Spitalul Județean Constanța. Medicii specialiști, împreună cu asistentele și, la nevoie, asistentul social și psihologul, pe care copiii îi cunosc de la spital au petrecut peste 600 de ore acasă la copiii cu cancer. 600 de ore pe care acești copii nu au fost nevoiți să le petreacă la spital sau pe drumuri.

Deea, una dintre beneficiarele programului, a așteptat 9 luni să poată reveni alături de colegii ei la școală. Deși schimbată atât fizic, cât și psihic, bucuria ei de a reveni la școală a fost molipsitoare și impresionantă.

Asociația Down Plus București

Asociația Down Plus București și-a propus să achiziționeze un minivan dedicat beneficiarilor săi, iar susținerea primită din partea donatorilor a permis strângerea unei părți din suma necesară. Acest sprijin generos aduce o imensă bucurie membrilor asociației și reprezintă un pas esențial către atingerea obiectivului final.

Cu ajutorul contribuțiile continue ale comunității create cu sprijinul Swimathon, Asociația Down Plus București se află pe drumul spre îndeplinirea visului lor, anticipând cu încredere atragerea întregii sume pentru achiziționarea minivanului mult dorit.

Asociația ,,Ana și Copiii"

Prin proiectul ,,Zi de Zi Alături de Copii”, asociația ,,Ana și Copiii” a reușit să sprijine între iulie - octombrie 2023 o parte din activitățile Centrelor de Suport Educațional ,,Ana și Copiii” din Urlați (Prahova) și Fundulea (Călărași). La cei 120 de copii care veneau zilnic în aceste două locații, s-au alăturat 10 noi copii, pentru care s-au oferit 1.000 porții de mâncare caldă, 25 de ghiozdane complet echipate, 285 ore de activități de educație în timpul vacanței de vară și 10 activități de educație non-formală.

În lunile ce urmează vom continua să oferim 2 mese calde pe zi copiiilor, îi vom sprijini cu temele pentru acasă, dar și cu activități remediale cu focus pe scris, calcul, citit și vom continua să organizăm activități diverse de educație non-formală care să îi ajute să-și dezvolte abilitățile de viață independentă. 

Mădălin este unul dintre copiii pe care îi vedem zilnic la Centrul Educațional ,,Ana și Copiii”. Pentru bunica sa, Mădălin este sprijinul său. Crescut de mic fără mamă și tată, doar de bunicii paterni, primește sprijin pentru teme și proiecte școlare, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și rechizite.

Asociația F-SIDES Cineclub

Asociația Room 2046 a organizat evenimente lunare, cum ar fi proiecții de film însoțite de materiale editoriale online, pentru a oferi un context extins pentru subiectele abordate în ultimul sezon F-SIDES Cineclub. Un exemplu notabil este explicarea conceptului de „male gaze” (femeia ca imagine și bărbatul ca purtător al privirii), lupta și rezistența femeilor din Vietnam, sexualitatea feminină în afara canoanelor și povestea activistei feministe Flora Tristan. Fiecare film a fost însoțit de materiale educaționale și a primit un răspuns literar din partea unei scriitoare. La evenimentele F-SIDES, 600 de participanți s-au bucurat de filme și materiale literare.

Întâlnirea dintre textele autoarelor și filme a fost cu siguranță unul dintre cele mai interesante experimente ale acestui sezon. Temele filmelor au fost reinterpretate și analizate la un nivel atât de personal de către autoarele contemporane, evidențiind faptul că lucruri relevante acum 50 de ani au aceeași forță și în societatea de azi. 

Asociatia One Rescue

Proiectul asociației One Rescue este în plină desfășurare. Camera Pisicilor a trecut printr-un proces riguros de igienizare, devenind acum disponibilă și gata pentru următoarele activități. În prezent, asociația așteaptă cu nerăbdare echipa specializată care va prelua responsabilitatea restaurării interiorului, marcând începutul unei noi etape în proiectul lor.

Datorită donațiilor voastre, One Rescue va oferi sprijin către 300 de pisici în fiecare an, demonstrând puterea comunității și implicarea voastră în această cauză nobilă.

Fabrica de Fapte Bune

Proiectul asociației Fabrica de Fapte Bune consta în construirea a trei case destinate unor familii defavorizate. După finalizarea cu succes a campaniei, au putut avansa cu lucrările exterioare ale caselor. Datorită donațiilor voastre, aceștia au avut resursele necesare pentru a continua proiectul în timpul sezonului rece și s-au concentrat pe implementarea lucrărilor interioare, cu accent pe instalațiile electrice. 

Până în prezent, echipa lor a fost pe teren pentru a elabora planurile instalațiilor electrice pentru fiecare casă și pentru a stabili necesarul de materiale. În prezent, sunt în proces de comandare a cablurilor, siguranțelor, prizelor și altor elemente esențiale, astfel încât, odată finalizate acoperișurile și închiderile ferestrelor, să poată începe implementarea instalațiilor de curent. Un moment cu adevărat emoționant a fost atunci când, fără să fim anunțați, târziu în noapte, au ajuns la una dintre cele trei case și au descoperit doi copilași care își făceau temele la lumina lumânării. Proiectul va avea un impact semnificativ, sprijinind 21 de persoane defavorizate.

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială)

Pentru Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAIS), lunile iulie și august au fost dedicate organizării proiectului, clarificând procedurile și identificând cele mai eficiente modalități de a ajunge la un număr cât mai mare și divers de potențiali beneficiari. În septembrie au demarat proiectul efectiv, oferind 24 de sesiuni individuale pe mobilitate și tehnologie pentru 12 persoane nevăzătoare, personalizate în funcție de nivelul și nevoile fiecărui participant.

Până în prezent, au finalizat 7 sesiuni de consiliere individuală, abordând atât aspectele tehnologice, cât și cele legate de mobilitate. Două sesiuni online au facilitat participarea persoanelor din Cluj și Constanța, extinzând schimbul de cunoștințe. Proiectul a avut un impact semnificativ, aducând sprijin direct pentru 21 de beneficiari, iar printre aceștia se află și R., un student de 21 de ani din afara Bucureștiului. Experiențele sale neplăcute la școala specială l-au făcut dependent de părinți, dar acum, însoțit de mama sa, R. învață tehnologia necesară pentru a deveni mai independent. Prima ședință de mobilitate a fost și primul contact cu un baston alb, marcând un pas important spre libertatea de a se deplasa singur. Proiectul continuă cu sesiunile rămase și perioade de follow-up, consolidând impactul în viețile beneficiarilor.

Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B

Cu ajutorul donațiilor voastre, Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B a demarat procesul de solicitare a ofertelor de la firme de construcție pentru teren și au selectat o variantă care se conformează costurilor de execuție. Proiectul tehnic necesar pentru obținerea autorizației de construcție și a avizelor se află în stadiul final.

Copiii, beneficiari ai proiectului în număr de 110, sunt nerăbdători să vadă construcția terenului finalizată. Ei s-au organizat deja în echipe pentru a juca primul meci de fotbal pe viitorul teren. Datorită vouă, visul elevilor din Cleanov va deveni realitate!

Help Autism

Proiectul Help Autism propus pentru Swimathon București a cunoscut un succes notabil, având o gestionare eficientă a fondurilor strânse. Aceste resurse au fost direcționate cu succes către finalizarea planificării taberelor de vară, cu surplus pentru o tabără de toamnă programată în săptămâna următoare. Organizarea taberelor a decurs ușor datorită disponibilității tuturor fondurilor necesare, creând astfel experiențe minunate și unice pentru cei 70 de copii cu autism care au participat la ele.

Activitățile proiectului Swimathon au inclus patru tabere de vară pentru copiii cu autism din România în luna iulie, urmate de planificarea unei a cincea tabere, ale cărei cheltuieli vor fi parțial acoperite din fondurile rămase. Participanții, atât copii cât și voluntari, au împărtășit momente emoționante în interacțiunile lor, explorând împreună lumea unui copil cu autism. De la aventuri în natură la bucuria jocurilor în apă sau activități sportive diverse, toate au contribuit la crearea unor amintiri de neuitat. Aceste experiențe au generat schimbări semnificative, cum ar fi cazul lui Cezar, un băiețel care și-a depășit temerile în tabără și a transpus această schimbare acasă. Taberele au oferit nu doar copiilor, ci și părinților un moment de respiro, oferindu-le șansa de a se concentra asupra lor în timp ce știau că cei mici se bucură într-un mediu sigur. Un total de 70 de copii s-au bucurat de aceste tabere.

Fundatia Inima de Copil

Proiectul Fundației Inimă de Copil, "Un sat, Un copil", reprezintă o inițiativă cu o istorie semnificativă, și prin participarea la Swimathon București, au reușit să extindă gama de activități în sprijinul dezvoltării copiilor. După finalizarea proiectului Swimathon București, copiii au fost implicați în întâlniri axate pe inteligența emoțională și ședințe de consiliere individuală și de grup. Obiectivul fundației principal este acela de a completa fondul de burse și de a oferi sprijin material cât mai amplu pentru cei 46 de copii și tineri cu rezultate academice remarcabile, dar cu resurse financiare limitate, provenind din satele din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

În plus, fundația s-a angajat să implementeze sesiuni care să vină în ajutorul părinților, concentrându-se asupra intervenției în situații de consiliere legate de rezolvarea conflictelor, îmbunătățirea comunicării și consolidarea relațiilor familiale. Proiectul a inclus și activități precum meditații la limba engleză, română și istorie pentru bacalaureat, consiliere psihologică pentru elevii ce susțin examenul de bacalaureat, precum și includerea a doi copii într-o tabără de vară. Mesajele de mulțumire primite de la beneficiarii proiectului au fost emoționante, exemplificând impactul profund al acestor inițiative în viața copiilor și a familiilor acestora.

Asociatia Lindenfeld- Ajungem Mari

În perioada august 2022 - iulie 2023, asociația Lindenfeld - Ajungem Mari a sprijinit 72 de tineri și adolescenți în descoperirea drumului lor în viață prin intermediul ședințelor individuale de consiliere vocațională și coaching. Această intervenție personalizată s-a desfășurat în funcție de vârsta și necesitățile specifice ale tinerilor implicați în proiect. În cadrul întâlnirilor individuale sau de grup alături de consilierii vocaționali, beneficiarii au avut oportunitatea de a identifica abilitățile necesare pentru a-și construi o carieră într-un anumit domeniu, de a evalua și îmbunătăți abilitățile personale, precum și de a explora diverse profesii și medii de lucru. Acest proces a permis tinerilor să-și clarifice preferințele, să analizeze noi perspective asupra viitorului lor și să își construiască un drum personalizat către succes.

Colaborarea cu voluntarii de la Ajungem Mari a contribuit la dezvoltarea unui program de coaching dedicat adolescenților din proiect. Acest program nu doar a facilitat evaluarea prezentului, ci și construirea viitorului, oferind participanților instrumente și resurse pentru a-și planifica o călătorie pozitivă prin viață. Prin intermediul acestui proces de coaching, adolescenții au învățat să adopte noi obiceiuri, gânduri și valori, contribuind la construirea unei vieți mai fericite și mai împlinite. Astfel, proiectul nu doar a oferit informații practice legate de carieră, ci a avut și un impact semnificativ asupra dezvoltării personale și a perspectivelor pozitive ale adolescenților implicați.

A.S.P.E.R.A.

În perioada de la încheierea campaniei și până în prezent, Centrul ASPERA a oferit 200 de ore de terapie de specialitate, contribuind astfel la completarea programului terapeutic al copiilor cu dificultăți financiare, oferind 150 de ore de terapie, și realizând 50 de ore de consiliere parentală. Eforturile lor continuă în direcția de a fi alături de copii și părinți, susținându-i în procesul terapeutic, așa cum au făcut și până acum.

Un exemplu concret al impactului acestui proiect este povestea lui Teo, un copilaș vesel și fragil în vârstă de doi ani, care descoperă lumea într-un mod similar unui bebeluș. Modificarea genetică prin care a trecut l-a condus la o intervenție chirurgicală de hidronefroză la doar 8 luni. La momentul actual, Teo continuă să consume alimente pasate, nu vorbește, iar dezvoltarea sa cognitivă este considerabil în urmă față de copiii de aceeași vârstă. Acest proiect ajuta 44 de alti copii ca Teo, oferindu-le sprijinul necesar în depășirea dificultăților.

Asociatia Carusel

Cu ajutorul donațiilor voastre, asociația Carusel a strâns suma necesară pentru a cumpăra 2 mașini profesionale de spălat și uscat haine pentru centrele comunitare ILO-Ferentari și Grivița-Cișmigiu ale Carusel. Deși nu au putut încă să le achiziționeze din cauza prețurilor mari și a problemelor cu capacitatea energetică, au primit vești bune. Fondurile suplimentare pe care le-au atras le permit să achiziționeze echipamentele și să facă lucrări la rețeaua electrică. Estimează că, până la mijlocul lunii februarie, acestea vor fi gata de utilizare.

Ambele centre au nevoie de lucrări la rețeaua electrică astfel încât să suporte consumatori mai mari. Zilnic, 10 persoane/ centru își spală și usucă hainele (4 zile pe săptămână). Pe o perioadă de 6 luni, un număr de 500 de persoane care trăiesc în condiții precare vor beneficia de acest serviciu.

Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale

Deși nu au reușit să strângă suma totală ca să amenajeze un centru integrat la Vaslui, cu infrastructura necesară pentru intervievare, examinare medico-legală, evaluare psihologică și asistență terapeutică victime în cadrul Swimathon 2023, nu se dau bătuți. De ce? Violența sexuală nu rămâne imprimată ca un tatuaj pe corpul unui copil. Nu se vede. Dar lasă urme adânci…În stima de sine. În încrederea în ceilalți. În capacitatea de a relaționa și de a-și găsi un partener. De a-și întemeia o familie. De a avea la rândul său, copii.

Asociația continuă eforturile de a-și îndeplini obiectivul la Vaslui, locul trei în țară la numărul de dosare aflate în investigare pentru infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, după București și Iași. 

Asociatia Club Sportiv Climb Again

Asociația Club Sportiv Climb Again a continuat să lucreze săptămânal cu copiii afectați de deficiențe neuro și locomotorii, oferindu-le în mod constant sesiuni de escaladă, sprijin kinetoterapeutic și susținere psihologică. Prin parteneriatul cu Centrul de recuperare Robanescu din București, au reușit să extindă terapia prin escaladă către un număr cât mai mare de copii și tineri cu dizabilități. La centrul din Iași, activitățile au continuat cu antrenamente săptămânale. Au identificat și adăugat 50 de noi locuri pe listele de beneficiari, adaptând mijloacele de terapie la nevoile lor specifice. Acești noi beneficiari au trecut printr-un proces de evaluare detaliat, beneficiind de un plan de lucru adaptat.

Săptămânal, beneficiarii participă la antrenamente de escaladă integrate cu componente de kinetoterapie și suport psihologic. Interacțiunea cu alți copii cu dizabilități și cu cei tipici este benefică pentru aceștia, iar grupurile sunt create astfel încât să stimuleze dezvoltarea lor cognitivă și socială. În sala de escaladă, emoția este întotdeauna prezentă, fie că este generată de prima cățărare sau de prima interacțiune cu alți copii, fie că provine de la reușita parcurgerii unui traseu complet. Sprijinul și provocările întâlnite aici îi ajută pe copii să depășească limitele impuse de propria convingere sau de către alții, iar cuvintele cel mai des auzite sunt "când mai venim?", "a fost cea mai faină zi din viața mea!" și "mai vreau să venim!".

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune

Imediat după campania de strângere de fonduri pentru proiectul Școala de

comentatoare, echipa Asociației Informale a Vocilor pentru Incluziune a fost implicată într-o serie de pregătiri interne. Această fază a inclus colaborarea cu voluntare din București, din cadrul asociației, care și-au exprimat interesul pentru a deveni mentore beneficiarelor proiectului.

În urma absolvirii cursului-pilot de jurnalism sportiv al asociației, voluntarele asociației au testat și definitivat curriculumul Școlii, mergând apoi pe teren pentru a realiza o serie de materiale (reportaje de la meciuri de fotbal feminin și masculin, respectiv de la o competiție de dans irlandez — toate în București). Acestea vor fi utilizate în următoarea etapă ca modele de bune practici pentru beneficiarele proiectului, urmând a fi publicate pe platforma asociației.

Cu ajutorul vostru, al donatorilor Swimathon, proiectul Școala de comentatoare crește frumos și în curând va face valuri de bine. 

Autism Voice

Asociația Autism Voice a reușit să ofere 200 de ore de terapie de grup pentru 30 de copii cu autism, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, provenind din medii defavorizate. În cadrul grupurilor de dezvoltare personală și relaționare socială, acești mici beneficiari au beneficiat de aproape două luni de terapie gratuită, primind ajutor psihoterapeutic, social și interuman în grupuri de 4-5 copii (6-7 ore de terapie gratuită pe copil). Paralel, părinții acestor copii au avut acces la ședințe de consiliere psihoterapeutică gratuite, însoțite de instrumente și planuri terapeutice pentru implementarea acasă.

Importanța psihoterapiei în procesul de dezvoltare al copiilor, în special a celor cu autism, este subliniată de impactul pozitiv observat în cazul lui David, un beneficiar al proiectului. Deși a întâmpinat dificultăți majore în adaptarea socială și relaționare, implicarea lui în grupurile de dezvoltare și psihoterapie a contribuit la îmbunătățirea abilităților sale de exprimare a emoțiilor. Astfel, colegii îl înțeleg acum mai bine, iar abuzurile la care a fost supus în școală s-au redus. Din păcate David încă nu a reușit să-și facă prieteni, dar progresul său evidențiază importanța continuării susținerii și integrării sociale a copiilor cu autism în comunitate.

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

În cadrul proiectului Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, s-a lansat o campanie de monitorizare a calității aerului în 10 școli și ateliere cu copii, concentrându-se pe direcția campaniei Oprește Motorul. Proiectul continuă și în ziua de azi, având deja o comandă plasată pentru 5 senzori fixi și 5 senzori mobili pentru evaluarea calității aerului. Acești senzori mobili vor fi integrați în atelierele desfășurate în școli, având ca scop implicarea directă a copiilor în procesul de monitorizare. În paralel, au inițiat producția panourilor informative destinate a fi montate pe gardurile școlilor selectate, oferind astfel informații relevante părinților copiilor implicați în această inițiativă.

Proiectul își propune să acopere 10 școli și să implice 200 de copii prin desfășurarea atelierelor dedicate. Panourile informative vor constitui un instrument util pentru părinți, furnizându-le informații esențiale privind calitatea aerului în școlile partenere și promovând astfel conștientizarea și implicarea comunității în îmbunătățirea mediului înconjurător.

Asociația Little People România

Asociația Little People România a reușit, datorită generozității donatorilor, să contribuie la îndeplinirea misiunii de a oferi sprijin vital copiilor și adolescenților afectați de afecțiuni oncologice, precum și supraviețuitorilor de cancer. Fondurile strânse au fost direcționate către proiecte esențiale, cum ar fi achiziționarea de resurse necesare pentru activitățile terapeutice în cadrul programului „Nu Mi-e Frică!” desfășurat pe cele trei secții oncopediatrice din București și organizarea Taberei de Vară Temerarii, care a adus împreună zeci de tineri supraviețuitori din întreaga țară.

Programul de suport psiho-emoțional „Nu Mi-e Frică!” s-a desfășurat în două unități de tratament onco-pediatric din București, având un impact semnificativ asupra calității vieții copiilor în lupta lor împotriva bolii. În paralel, Tabăra de Vară Temerarii a oferit o experiență de neuitat pentru peste 70 de tineri supraviețuitori, cu activități ce au promovat sănătatea fizică și mentală, conștientizarea și normalizarea provocărilor post-tratament. În această ediție, 20 de copii au avut oportunitatea să beneficieze de cazare și masă în cadrul taberei.

Pe parcursul perioadei iulie – octombrie 2023, specialiștii Asociației Little People București au implementat programul „Nu Mi-e Frică!” și au pregătit 177 de activități în cele 3 spitale partenere. De asemenea, 81 de pacienți au beneficiat de sprijin psihosocial în cadrul acestor activități, evidențiind impactul pozitiv al asociației în comunitate. Povestea unei supraviețuitoare, Denisa Deaconu, care a evoluat de la a fi beneficiar la a deveni lider de echipă în Tabăra Temerarii 2023 ilustrează puterea transformării și a comunității create în jurul acestei inițiative valoroase.

Asociația Comunitatea Educație pentru Știință

După evenimentul Swimathon, Asociația Comunitatea Educație pentru Știință și-a concentrat eforturile asupra pregătirilor pentru noul an școlar, inclusiv achiziții și confecționarea de kituri, cu accent pe asigurarea sumelor de co-finanțare, care au fost confirmate cu puțin timp înainte de începerea activităților. Apoi, Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele a avut loc în perioada 19 august - 2 septembrie pentru elevi și 27 august - 3 septembrie pentru profesori. Organizarea școlii a avut aspecte pozitive cât și provocări gestionabile pentru echipa restrânsă.

În perioada următoare, organizația se pregătește să analizeze rezultatele Școlii de Vară pentru a planifica evenimentul din anul viitor și să utilizeze materialele media rezultate pentru promovarea viitoarelor ediții. Povestea Școlii pentru elevi și profesori aduce în prim plan realizările artistice remarcabile ale elevilor, precum și impactul emoțional profund experimentat de către profesori în cadrul acestui program inovator. În total, 63 de elevi și 32 de profesori au beneficiat de proiectul inițiat de Asociația Comunitatea Educație pentru Știință, datorită donațiilor voastre.

Asociația Moașelor Independente

După încheierea campaniei și a evenimentului, asociația Moașelor Independente s-a dedicat asigurării accesului la metode contraceptive pentru 60 de femei, oferind, în același timp, educație și consiliere privind sănătatea sexuală și reproductivă pentru 100 de adolescenți. De asemenea, s-a ocupat de îngrijirea post-natală pentru 40 de femei, urmărind cu atenție recomandările pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare. În plus, asociația a oferit sprijin și consiliere privind alăptarea și îngrijirea post-natală pentru alte 40 de femei și nou-născuți. Aceste inițiative au avut un impact direct asupra vieților a 250 de beneficiari.

Echipa asociației Moașelor Independente a reușit să finalizeze cu succes activitățile propuse, acest lucru fiind o confirmare a angajamentului lor în furnizarea de servicii esențiale pentru comunitate. Prin eforturile lor, au contribuit la îmbunătățirea sănătății reproductive și a condițiilor post-natale, având un impact pozitiv durabil asupra vieții beneficiarilor.

Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. a organizat a șaptea ediție a Olimpiadei Elevilor Pacienți, un proiect educațional cu motto "Educația contează!." la care au participat 38 de elevi din toate colțurile țării care frecventează cursurile școlare în ciclurile primare, gimnaziale și liceale la școala de spital. Evenimentul educațional s-a desfășurat în format hibrid, elevii spitalizați și elevii aflați la domiciliu trebuind să răspundă la întrebări de română, matematică, științe socio-umane și religie. Proba pentru elevii de ciclul primar a conținut și realizarea unui desen. 

După evaluarea lucrărilor, toți participanții au fost premiați, iar cei prezenți în spitale au primit diplome, cărți, jocuri și rechizite care au compus pachetul de elev pacient și olimpic. Premiile au fost asigurate de donatorii Swimathon 2023 și Fundația Bosch România. O parte din fondurile strânse la Swimathon 2023 vor fi folosite pentru o excursie ce va fi organizată în primăvară la care vor fi invitați toți participanții de la Olimpiada Elevilor Pacienți 2023.

APAN - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative

După primirea donațiilor voastre, APAN - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative a reușit să implementeze proiectul MSKids așa cum și-au propus. Au adus în tabăra organizată în luna iulie 15 copii cu scleroză multiplă. Proiectul, desfășurat pe parcursul a 4 zile și 3 nopți, a oferit o experiență unică într-o locație de vis. Cei 15 adolescenți au fost însoțiți de câte un părinte și au beneficiat de sprijin specializat din partea unui psihoterapeut și al unui medic neurolog pediatru. Marius Braila de la Asociația Supereroilor, o persoană cu handicap locomotor, a împărtășit din experiența sa, oferind o perspectivă valoroasă. 

Scopul asociației a fost să arate copiilor că se poate trăi frumos și cu scleroză multiplă, că viața continuă. În cadrul taberei, li s-au alăturat tineri care au fost beneficiari în trecut MSKIDS. 

Feedback-ul primit din partea participanților este cu adevărat încurajator. Adolescenții au exprimat bucuria de a descoperi că nu sunt singuri și au găsit sprijin în comunitate. Mulți au legat prietenii și au simțit că au o comunitate pe care se pot baza în momente dificile. Părinții și aparținătorii lor au apreciat oportunitatea de a întâlni oameni care au trecut prin aceleași provocări, de a înțelege modul în care aceștia gestionează situații similare și de a se deconecta pentru scurt timp de rutina zilnică. De asemenea, au apreciat informațiile despre drepturile copiilor cu scleroză multiplă și au evidențiat importanța comunității în oferirea de sfaturi și sprijin atunci când este necesar. Proiectul a ajuns în total la 39 de adolescenți și aparținători.

Asociatia Touched Romania

Centrul maternal Casa Agar e un proiect continuu al asociației Touched Romania cu nevoi multiple care se schimbă constant. Datorită donațiilor voastre, au reușit să își completeze lipsurile financiare și să asigure mamelor și copiilor, în total 5 familii din Centrul Maternal, o plecare la Mangalia, alături de 2 colege din asociație, să serbeze 5 zile de naștere și să schimbe ușile de la mobila din bucătărie.

Asociația își dorește să organizeze o sărbătoare toamna, Ziua Multumirii, unde beneficiarii lor să exerseze gândirea pozitivă și să primească sprijinul comunității lor în perioadele dificile prin care trec. În total, 10 mame și 10 copii au beneficiat de sprijin în urma acestui proiect.

Asociatia Umanitara Tadeu

Datorită donațiilor voastre, Asociația Umanitară Tadeu a depășit suma inițial propusă. Prin această realizare, 5 copii, beneficiari ai proiectului, au avut parte de o echipare completă a ghiozdanelor și au primit burse pentru întregul an școlar.

Această reușită nu doar îndeplinește obiectivele lor inițiale, ci și aduce un impact semnificativ în viețile acestor copii, asigurându-le resursele necesare pentru un parcurs școlar de succes. 

Fundația Comunitară București

Doar datorită implicării înotătorilor-fundraiseri din echipele FCB am reușit ca și în 2023 să organizăm Swimathon București și chiar să îl aducem mai aproape de oameni, cu inima la vedere. Să ”strângi bani pentru Swimathon” nu este ușor de înțeles și de făcut, de aceea vă trimitem de Sărbători toată recunoștința noastră.

Sărbători cu bine! Rămâi cu ochii pe noi, revenim rapid, în ianuarie, cu primele vești despre Swimathon București 2024.

Din 2013, Fundația Comunitară București organizează anual Swimathon București.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro