Nu Mi-e Frică!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Little People România

Numele campaniei de strângere de fonduri

“Nu Mi-e Frică Să Înot!”

Domeniul în care se încadrează proiectul

sănătate

Scurtă descriere a proiectului

Propunem proiectul ,,Nu mi-e frică!” din dorința de a continua să fim alături de copiii bolnavi de cancer și de a le oferi un program unic care să răspundă nevoilor lor emoționale într-un context în care aceștia resimt mai puternic decât oricând frica și izolarea. Pandemia le-a sustras pacienților oncopediatrici orice urmă de normalitate, accentuându-le vulnerabilitatea și incertitudinea de a reuși în fața bolii.

Programul de intervenție “Nu mi-e frică!” se desfășoară în cele 3 unități de tratament onco-pediatric existente în București: Institutul Oncologic București, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență pentru Copii Marie S. Curie pe lângă celalte 7 unități de tratament din țară.
Programul „Nu mi-e Frică!”, desfășurat de Asociația Little People urmărește obiective terapeutice specifice și cuprinde activităţi care îi ajută pe copii să îşi depăşească frica, să le crească speranța și încrederea în sine, să îi familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul de spital, să le ofere oportunităţi de joacă, învăţare, exprimare. Asociația Little People a fost prima asociație din România care a introdus în secțiile de oncopediatrie tehnici inovative precum terapia prin artă cu materiale sanitare, poveștile terapeutice și teatrul de păpuși cu tematică medicală, create special pentru contextul oncopediatric.

În situația de față, în unitățile de tratament este impusă izolarea totală, specialiștii asociației au fost acceptați să desfășoare activitățile considerate complementare actului medical. Am primit solicitarea de a pregăti, igieniza și reconfigura spațiul camerei de terapie multidisciplinară a asociației din cadrul Institutului Oncologic București.
Pornind de la exeriențele anterioare de a aplica și de a avea alături de noi o comunitate puternică de înotători fundraiseri sperăm ca și de aceasta dată să acceptați acest proiect care schimbă în mod vital situația copiilor afectați de cancer. Nu am fi reușit fară sprijinul vostru.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Acum, mai mult ca niciodată, copiii și noi avem nevoie de voi și de sprijinul comunităților pe care reușiți să le aduceți împreună.
Cancerul continuă și în perioada pandemiei să afecteze fizic și emoțional mii de copii din România. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor pacienților prin oferirea de asistență psihosocială specializată zilnică.
Pentru a face față situației de boală în care se află, copiii bolnavi de cancer au nevoie de suport psihosocial, de activități terapeutice menite să completeze actul medical, să susțină procesul de vindecare, să dezvolte mecanisme de gestionare a implicațiilor emoționale asociate acestui diagnostic.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Rezultatele pe care le preconizăm pentru perioada în care vom folosi fondurile strânse la Swimathon pentru realizarea intervențiilor psihosociale în cele 3 centre oncopediatrice sunt:

R1: 350 de pacienţi vor beneficia de intervențiile individuale şi adaptate nevoilor identificate în cele 3 centre oncopediatrice din București

R2: 4000 de activități terapeutice individuale (intervenții psihosociale specifice) realizate în cele 3 centre oncopediatrice din București

R3: Adaptarea spațiului de terapie conform nevoile curente ale pacienților din Institutul Oncologic București

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

35000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

230.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

350 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

100 Lei

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

http://www.thelittlepeople.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Alexandra Mimi Petrișor
0746890583
alexandra@thelittlepeople.ro

Sari la bara de unelte