Pachetul cu Zâmbete! – Kitul de prima internare!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația P.A.V.E.L.

Numele campaniei de strângere de fonduri

Pachetul cu Zâmbete!

Domeniul în care se încadrează proiectul

servicii sociale

Scurtă descriere a proiectului

Asociația P.A.V.E.L. a fost fondată în 1996 de părinții cu copii cu diagnostic oncologic și de la înființare oferă servicii de suport social, emoțional sau educațional în clinicile de oncologie/hematologie din cele mai importante spitale de specialitate din București, și anume Institutul Oncologic Prof Dr. Al Trestioreanu, Institutul Clinic Fundeni sau Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii MS Curie. Copiii și adolescenții din toate colțurile țării au beneficiat și primesc ajutor personalizat, de la acoperirea unor costuri pentru echipamente medicale sau investigații, informare și consiliere în domeniul psihosocial și educațional, până la petrecerea timpului liber și educație adapată în spital.
Viziunea Asociației P.A.V.E.L. este de a oferi ajutor umanitar, speranță, compasiune în lupta pentru supraviețuire în diferite etape de confruntare cu boala. În programele și proiectele implementate, Asociația P.A.V.E.L. promovează valori precum egalitatea de șanse, libertatea de alegere, independența și individualitatea fiecărei persoane,
transparență și participare în acordarea tuturor serviciilor, respectarea confidențialității și demnității umane.
Asociația PAVEL își propune în permanență îmbuntățirea condițiilor de viață pentru acești copii și tineri, în familiile lor. Cei mai mulți dintre părinții acestor copii și adolescenți nu sunt pregătiți pentru acestă situație și nu au lucruri elementare pentru o viața în spital: pijama, prosoape, articole de igienă personală, propria cană sau propria farfurie. Familiile lor nu se așteptau la această situație nouă, de luptă lungă cu boala. Vin la spital și au multiple nevoi. Iar pandemia cu CORONAVIRUS a făcut și mai grele legăturile cu membrii familei și aprovizionarea cu cele necesare pentru prima perioadă de spitalizare. Asociația P.A.V.E.L este prezentă zi de zi prin specialiști și oameni dedicați care vor să ofere sprijinul potrivit pentru părinții și copiii din spitale, care au clinici de oncologie.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

În fiecare an, între 400 și 500 copii de vârste diferite sunt diagnosticați cu o formă de cancer. Iar cei mai mulți ajung în 3 spitale din București, spitale în care Asociația PAVEL are specialiști și voluntari prezenți și conectați la nevoile lor. Copiii și adolesecenții de vârstâ preșcolară, băieți sau fete de ciclu gimnazial sau adolescenți de liceu , cu toții încep o luptă cu o boală teribilă. Acești copii sau adolescenți vin din diferite zone ale țării, din sate sau orașe din Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania sau Dobrogea. Cei mai mulți nu au venituri pentru a-și pregăti toate cele necesare pentru lunga perioada de spitalizare care a început în viața lor.
Ne propunem să asigurăm aceste pachete/kituri de primă internare pentru 80 de copii/adolescenți din spitalele cu secții de oncologie din București, copiii și adolescenții provenind din familii cu situație economic modestă sau cu alte situații de vulnerabilitate socială: familii monoparentale, familii fără venituri, familii cu mai mult de 3 copii în întreținere, copii aflați în grija bunicilor. Articolele care să conțină se estimează să coste aproximativ 200 lei , iar cele 80 de kituri să aibă o valoare totală de 16.000 lei și care să conțină: pijama, lenejerie intimă/scutece, prosop corp, prosop față, gel de duș, săpun lichid, pastă și periuță de dinți, batiste nazale, o cană cu zâmbete. Pachetul de primă internare va fi oferit cu gesturi de încurajare, sfaturi imprortante și zâmbete pentru copil și părinți .
Obiectiv general: asigurarea unor condiții decente de spitalizare pentru copii/adolescenți nou diagnosticați.
Obiective specifice:
– asigurararea unor condiții decente pentru 80 copii/adolescenți spitalizați
– asigurarea unui kit de primă internare pentru 80 copii/adolescenți aparținând unor medii sociale vulnerabile
– crearea unui comfort emoțional și material pentru 80 aparținători care nu au fost pregătiți pentru această situație nouă, diagnosticul oncologic și iar spitalizări.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Acest proiect vizează îmbunătățirea condițiilor de viață în spital a unor copii și adolescenți care provin din medii defavorizate.
Asigurarea comfortului material, emoțional pentru 80 copii/adolescenți și amebrilor de familie, va conduce și la o mai bună complianță la tratament.
Prin asigurarea acestui kit de primă internare, practic se vor aigura premisele unui mediu sănătos în spital și a unei stari de bine pentru toți care alcătuiesc mediul de viață a unui spital.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

15500 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

16.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

100 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

155 Lei

Durata proiectului

10 luni; septembrie 2021 - iunie 2022

Website organizație/proiect

http://www.asociatiapavel.ro

Date de contact (coordonator proiect)

Mihai Benchea
0737014698
mihai.benchea@asociatiapavel.ro

Sari la bara de unelte