PeCCO – facem Plinul de Energie pentru CCO

89% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
44.368,00 Lei din totalul de 50.000,00 Lei au fost strânși până acum!


Lista donatorilor

Anonymous

185,00 Lei 03/08/2021

Anonymous

2.000,00 Lei 02/08/2021

Bikers for Humanity Romania

1.500,00 Lei 28/07/2021

Alexandru PETRESCU

500,00 Lei 18/06/2021

Prezent pentru o cauza buna!

Rodica Novac

100,00 Lei 17/06/2021

Ionela Baluta

100,00 Lei 15/06/2021

Madalina Almajan

800,00 Lei 14/06/2021

Ioana Ciocoi-Radulescu

50,00 Lei 14/06/2021

Ioana Cravo

100,00 Lei 01/06/2021

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Carusel

Numele campaniei de strângere de fonduri

Facem plinul cu mâncare, gustări, materiale

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Prin acest proiect, ne dorim să asigurăm fondurile necesare pentru a continua să oferim un prânz cald și gustări copiilor care fac parte din Centrul Comunitar Obor. Astfel, cea mai mare parte a fondurilor pe care le vom strânge la Swimathon vor fi utilizate atât pentru procurarea combustibilului necesar continuării activităților de explorare de la centru, cât și pentru achiziționarea materialelor de lucru necesare și a produselor de curățenie de care avem nevoie pentru a menține sigur spațiul călătoriilor și aventurilor noastre.

Combustibilul se referă de fapt la energia de care avem nevoie pentru a ne continua și ne desfășura activitățile zilnice. PeCCO – facem Plinul de Energie pentru CCO reprezintă soluția de care avem nevoie pentru a diminua din riscurile cu care se confruntă copiii în timpul schimbărilor actuale. Nu este vorba de benzină, motorină sau gaz – cum am putea crede din denumirea de combustibil – ci de un prânz cald (unul de 4 ori pe săptămână) și o gustare sănătoasă care să contribuie la o joacă și o învățare de lungă durată, căci și acestea trec prin stomac. Nu în ultimul rând, curățenia spațiului de lucru (sau a navei de călătorie) va putea fi în continuare asigurată pentru ca învățarea să se facă mai sigur și eficient.
Centrul Comunitar Obor este un loc în care educația se transformă în discuție, dezbatere, creație și joacă.

CCO creează noi metode de îmbunătățire a calității vieții pentru 20 de copii proveniți din medii defavorizate, aflați în situații de abandon școlar, marginalizare și excludere socială. Proiectul dezvoltă și oferă servicii educaționale, bazate pe educație non-formală și pe explorare, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar și la accesarea serviciilor socio-medicale. Nu în ultimul rând, un alt aspect important este oferirea unei alimentații sănătoase care să contribuie la dezvoltarea copiilor, fizică și psihică.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Conform EUROSTAT, în România, în anul 2018, s-a înregistrat o rată a abandonului școlar timpuriu de 16,4%, România având a treia cea mai mare rată de la nivelul Uniunii Europene. După cum se menționează în raportul Evaluării Impactului Reglementărilor: conținutul și implementarea unui program național „Şcoală după Școală” realizat de Ministerul Educației Naționale sub tutela Băncii Mondiale, în anul 2017, sărăcia și motivele financiare sunt printre principalele motive care influențează rata abandonului școlar.

Practica și cercetările arată că accesul la educație preșcolară crește șansele integrării copiilor romi în sistemul educațional. Aceasta deoarece grădinița îi ajută pe copiii veniți din familii dezavantajate să obțină o serie de aptitudini sociale care să le permită ulterior să ia parte și să se implice în activitățile școlare, precum și să fie mai ușor integrați în clase.
Astfel, copiii care participă la activitățile desfășurate în cadrul Centrului Comunitar Obor au vârste cuprinse între 5 și 15 ani, majoritatea sunt de etnie romă, provin din familii defavorizate aflate în situații de dificultate, dezavantajate socio-economic, cu risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială. Aceștia locuiesc în case abandonate din cauza resurselor financiare limitate, în condiții precare, fără acces la energie electrică, apă curentă și canalizare. În același timp, copiii se confruntă zilnic cu fenomene sociale extreme, precum consum de droguri, violență, și sunt expuși riscului de a-și însuși aceste comportamente.

În acest sens, CCO facilitează integrarea copiilor în mediul educațional, contribuie la prevenirea abandonului școlar și a delincvenței juvenile prin educație non-formală, încurajează adoptarea unui stil de viața sănătos prin alimentație și sport și oferă periodic timp limitat în afara centrului, a zonei în care copiii petrec timp aproape zilnic, tocmai pentru a le oferi posibilitatea de a descoperi și explora alte medii și alți oameni.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Activitățile și atelierele dedicate copiilor au început în anul 2013, mai întâi doar în weekend, fără un program structurat, urmând ca din 2015 să se transforme în Centrul Comunitar Obor. Dezvoltarea centrului a dus la creșterea numărului de copii, a frecvenței de desfășurare (de la o zi/ săptămână în weekend la 3 zile/ săptămână), la crearea și urmarea unei structuri de lucru, cu planuri și instrumente de învățare individualizate, de grup, dar care implică și familiile/ aparținătorii. Astfel, până în prezent, activitățile nu au fost oprite deloc.

În continuare, schimbările și riscurile crizei cu care ne confruntăm vulnerabilizează și mai mult persoanele care provin din medii dezavantajate. Pe lângă lipsa accesului la apă curentă, căldură, electricitate, servicii medicale și tratament, copiii resimt o pierdere chiar mai mare în ceea ce privește parcursul lor școlar, riscul abandonului școlar fiind și mai mari acum. Pentru a diminua acest risc, am adăugat la program o zi dedicată sprijinului în înțelegerea materiilor școlare și a temelor. Proiectul ne va ajuta să asigurăm și masa necesară desfășurării acestei zile.

Astfel, în urma implementării proiectului, cheltuielile vor fi direcționate asigurării meselor calde, atât pentru copii (20 copii), cât și pentru voluntari (3), în zilele obișnuite de activitate la centru, plus ziua extra dedicată educației formale. Acestea vor include plata meselor gătite (aprox. 4400 porții mâncare pentru 1 an) de către firma de catering cu care deja lucrăm (10 lei/ porție felul 1+2/ 4 zile pe săptămână), dar și a gustărilor din timpul activităților (fructe, biscuiți, cereale etc.). Totodată, parte din cheltuieli vor fi dedicate și achiziționării de materiale de lucru necesare (aprox. 200 ateliere organizate într-un an), dar și a produselor de curățenie de care avem nevoie pentru a face spațiul de lucru și de joacă cât mai sigur.

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Beatrice Molteni


Obiectiv financiar: 1500 Lei

Inotatori Swimathon

Iulia Vaida


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Kiseleff


Obiectiv financiar: 19000 Lei

Inotatori Swimathon

Madalina Prisacariu


Obiectiv financiar: 8000 Lei

Inotatori Swimathon

Raluca Nenciu


Obiectiv financiar: 4000 Lei

Inotatori Swimathon

Ruxandra Apetrei


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Teatrul Înottara


Obiectiv financiar: 10000 Lei

Inotatori Swimathon

Truckerboy


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Obiectiv financiar Swimathon

50000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

50.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

420 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

120 Lei

Durata proiectului

12 luni

Website organizație/proiect

http://www.carusel.org

Date de contact (coordonator proiect)

Ana Maria Costache
0744477391
[email protected]

Sari la bara de unelte