Pregătit înseamnă protejat

100% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
16.215,00 Lei din totalul de 15.500,00 Lei au fost strânși până acum!


Lista donatorilor

Anonymous

185,00 Lei 03/08/2021

Miruna Nichita

50,00 Lei 30/07/2021

Teodora Sandu

100,00 Lei 26/06/2021

Succes!

MARIAN STOICA

100,00 Lei 23/06/2021

Organizație/Grup de inițiativă

Crucea Roșie Română - Filiala Sector 6

Numele campaniei de strângere de fonduri

Educație pentru cutremur_Persoane cu dizabilități

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul „Pregătit înseamnă protejat”, parte din fondul Bucureștiul Pregătit gestionat de Fundația Comunitară București, reprezintă răspunsul Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6 la vulnerabilitatea locuitorilor capitalei în fața unui cutremur major. Proiectul se aliniază eforturilor de conștientizare și de reducere a riscului seismic, instruind personalul didactic și nedidactic din peste 30 de grădinițe din capitală, peste 6.000 de preșcolari, precum și elevii și profesorii din 6 școli gimnaziale, cărora li se alătură studenții din 10 facultăți și două organizații studențești în acordarea primului ajutor premedical de bază și pregătirea pentru cutremur. Cea de-a treia ediție a proiectului își propune să pregătească, pe lângă grupurile vulnerabile deja adresate, un alt grup deosebit de vulnerabil în cazul unui cutremur major, și anume, cel al persoanelor cu dizabilități (de exemplu, persoane nevăzătoare, persoane cu deficiențe de auz, persoane cu handicap locomotor și persoane cu Sindromul Down) care, în prezent, nu beneficiază de educație și de sprijin adaptate propriilor nevoi și vulnerabilități pe tema comportamentului corect în astfel de situații de urgență.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Credem că reziliența unei comunități poate fi măsurată doar prin capacitatea ei de a răspunde mai multor vulnerabilități ale populației în același timp, iar capacitatea comunității de a se pregăti pentru dezastre și de a acționa în timpul și imediat după ce acestea se produc, poate salva vieți. Atunci când membrii unei comunități sunt pregătiți, ei pot acționa astfel încât să reducă riscurile unui dezastru și să îi protejeze mai bine pe cei mai vulnerabili dintre noi, printre care se numără și persoanele cu dizabilități. În cazul producerii unui cutremur major, persoanele cu dizabilități, precum persoanele nevăzătoare, persoanele cu deficiențe de auz, persoanele cu handicap locomotor și cele cu Sindromul Down, reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente ale populației. Pentru a răspunde acestei vulnerabilități a comunității noastre, Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6, propune găsirea unor soluții adaptate nevoilor și vulnerabilităților specifice ale fiecăruia dintre grupurile de persoane cu dizabilități vizate, colaborând cu reprezentați ai acestor grupuri, pentru a-i pregăti alături de familiile și companionii lor personali în cazul producerii unui cutremur major.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Atunci când ne referim la persoanele cu dizabilități și la pregătirea pentru cutremur, nu facem referire la un grup omogen, întrucât nevoile acestora sunt variate în funcție de vulnerabilitățile specifice dictate de tipurile de dizabilități. Din acest motiv, nici soluțiile propuse nu pot fi unele standard. Astfel, proiectul își propune să crească reziliența seismică a întregii comunități prin pregătirea și informarea pe tema comportamentului corect în cazul unui cutremur major atât a persoanelor cu dizabilități (aprox. 1.200 de persoane vulnerabile), cât și a familiilor și companionilor personali ai acestora (2.200 pers.), demonstrând că Bucureștiul se poate ajuta singur.

Pentru acest scop, propunem mobilizarea fondurilor necesare desfășurării următoarelor activități:
1) Organizarea unor consultări cu reprezentanți ai diferitelor grupuri de persoane cu dizabilități cu scopul de a particulariza după vulnerabilitățile și nevoile fiecărui grup 10 ateliere de pregătire pentru cutremur vizând aproximativ 100 de persoane cu dizabilități.
2) Facilitatea a 4 programe de pregătire pentru cutremur pentru aproximativ 100 de persoane din rândul companionilor personali ai persoanelor cu dizabilități, precum și a altor persoane care joacă un rol crucial în viața acestora în situații de urgență, compuse fiecare dintr-un curs de prim ajutor și un modul de pregătire pentru cutremur.
3) Crearea de materiale educative pe tema comportamentului corect în caz de cutremur pentru a informa min. 1.000 de persoane cu dizabilități, special adaptate fiecărui grup de persoane cu dizabilități vizat și diseminarea acestora în formate specifice.
4) Oferirea de asistență prin intermediul voluntarilor de Cruce Roșie – Filiala Sector 6 pentru reorganizarea și securizarea locuințelor unui număr de aprox. 100 de persoane cu dizabilități în cazul producerii unui cutremur (de exemplu, organizarea pieselor de mobilier pentru a facilita evacuarea și ancorarea acestora în pereți).

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Câini Salvatori


Obiectiv financiar: 3000 Lei

Inotatori Swimathon

Pinguinii salvatori


Obiectiv financiar: 4000 Lei

Inotatori Swimathon

Submarinul Roșu


Obiectiv financiar: 10000 Lei

Inotatori Swimathon

Voluntari pe Val


Obiectiv financiar: 6000 Lei

Obiectiv financiar Swimathon

15500 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

115.500 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

180 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

86 Lei

Durata proiectului

9 luni

Website organizație/proiect

https://crucearosie6.ro/pregatit-inseamna-protejat-editia-a-ii-a/

Date de contact (coordonator proiect)

Delia Moles
0741209459
[email protected]

Sari la bara de unelte