Pregătiți pentru viitor

Organizație/Grup de inițiativă

Ajungem MARI

Numele campaniei de strângere de fonduri

Facem valuri pentru tinerii instituționalizați

Domeniul în care se încadrează proiectul

învățământ, educație, cercetare

Scurtă descriere a proiectului

Înotam la Swimathon pentru a susține 40 de tineri instituționalizați să părăsească încrezători centrele de plasament. Strângem fonduri pentru consiliere vocațională, ca ei să descopere ce meserii pot avea, ce le place, pentru ce s-ar potrivi și de ce au nevoie pentru a ajunge unde își doresc.

Mai departe îi vom susține cu burse pentru cursuri de calificare și sprijin pentru a-și găsi un loc de muncă și locuință, dar și pentru a se integra în comunitate cu ajutorul voluntarilor și specialiștilor noștri.

Fondurile strânse vor ajuta 40 de adolescenți și tineri cu vârste între 16 și 20 de ani să participe la 10 ședințe de consiliere vocațională cu specialiști care îi vor ghida să își aleagă cariera și să își planifice pașii pentru a reuși. Costul intervenției este de 1000 lei pentru ca fiecare tânăr să se pregătească pentru a deveni independent.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Proiectul pornește de la nevoia tinerilor instituționalizați de pregătire pentru viață independentă și integrare pe piața muncii. Mulți tineri nu își cunosc abilitățile, cunosc puține meserii sau domenii și nu știu ce carieră li s-ar potrivi.

Tinerii instituționalizați sunt foarte vulnerabili din cauza traumelor suferite prin separarea de familie și instituționalizare fără servicii adecvate sau mutări repetate între diferite forme de protecție. Consilierea vocațională nu este asigurată pentru mulți tineri instituționalizați, și nici accesul la cursuri de calificare sau stagii de practică. Atunci când părăsesc centrele de plasament, tinerii sunt ajutați să își găsească un loc de muncă, dar, în lipsa unei pregătiri pentru angajare și din cauza traumelor suferite, deseori își pierd rapid acest loc de muncă, rămânând fără niciun sprijin.

Tinerii instituționalizați au nevoie să înțeleagă ce înseamnă un loc de muncă, ce meserii li se potrivesc și cum să se poarte la serviciu. Din cauza că sunt foarte neîncrezători în forțele lor, mulți se descurajează rapid și nu își mai urmează visele. Pe lângă consilierii vocaționali, alături de tineri vor fi voluntarii Ajungem MARI care le rămân alături pe termen lung, îi încurajează și îi motivează permanent să își continue studiile și să ia cele mai bune decizii pentru cariera lor.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

40 de tineri instituționalizați vor participa la 10 ședințe de consiliere vocațională și vor descoperi ce meserii sunt potrivite pentru ei în funcție de abilitățile și valorile lor. Consilierii vocaționali îi vor ajuta să afle care sunt pașii pentru a urma cariera dorită. În continuare, voluntarii și specialiștii colaboratori Ajungem MARI îi vor susține, în funcție de recomandările consilierilor vocaționali, să urmeze cursuri de calificare, să își dezvolte anumite abilități prin activități extrașcolare sau să se angajeze sau să facă voluntariat pentru a căpăta experiență.

Discuțiile cu consilierii vocaționali îi vor ajuta pe tineri să se cunoască mai bine, să își dea seama care le sunt valorile și așteptările pentru viitor pentru a alege meserii și joburi care să le aducă satisfacție pe termen lung. Ședințele îi vor ajută să înțeleagă ce înseamnă un loc de muncă, cum să te pregătești pentru angajare, cum să îți compui CV-ul și cum să te porți la interviu și la serviciu, cu colegii și superiorii. Tinerii vor fi mai pregătiți să gestioneze eventuale dificultăți sau conflicte și își vor putea păstra mai mult timp locul de muncă. Participanții vor fi mai perseverenți și mai motivați și să își continue educația pentru a avea șansa de a accesa locuri de muncă mai bine plătite și care să le aducă satisfacție.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

32000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

40000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

320 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

100 Lei

Durata proiectului

6 luni

Website organizație/proiect

https://www.ajungemmari.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Iarina Taban
0721793352
iarina@ajungemmari.ro

Sari la bara de unelte