Sport si educatie! Noul Centru ,,Ana si Copiii”

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia ,,Ana si Copiii”

Numele campaniei de strângere de fonduri

Sport si educatie! Noul Centru ,,Ana si Copiii''

Domeniul în care se încadrează proiectul

servicii sociale

Scurtă descriere a proiectului

De mai bine de 13 ani, ,,Ana și Copiii” mobilizează zi de zi oameni cu drag de a face bine pentru a ajuta copiii din familii sărace să parcurgă cât mai multe etape educaționale, pentru a avea șansa unui loc de muncă bun și a scrie o poveste frumoasă cu viața lor!
Facem acest lucru prin coordonarea a 3 Centre de Sprijin Educativ (București, Prahova și Călărași – 200 copii), metodă de lucru recomandată și de Strategia Europeană de Protecție a Copilului și care îmbină în procente echilibrate suportul material (2 mese/zi, rechizite, haine) cu cel educational (ajutor la teme, cursuri de calculator, limbă engleză, activitati diverse de educatie non-formala). Acest model de funcționare ne-a adus de-a lungul anilor mari satisfacții vizavi de rezultatele înregistrate (94% rată de promovabilitate școlară, 87% rată de integrare pe piața muncii).

Datorită nevoii mari din comunitate, în anul 2021, asociația noastră își va crește capacitatea cu încă 50 de copii prin finalizarea si deschiderea unui nou Centru în București, sector 3, zona Pallady. (capacitate totala finala – 200 copii). Logica unei construcții proprii este dată de costurile mari de chirie actuale și a nevoii uriase de servicii de sprijin, nevoie accentuata de contextul pandemic. Numarul de cereri de sprijin este in continua crestere. Listele de asteptare ,,Ana si Copiii” numara in acest moment 98 de copii (aprox. 40% dintre aceste solicitari au venit din luna martie 2020 si pana in prezent).

Prin participarea în cadrul Swimathon dorim să continuăm completarea bugetului necesar ridicării Centrului. Banii colectați vor fi utilizați pentru amenajarea terenului multisport din cadrul noii locatii Acesta va fi completat de asemenea de spatii de joaca care sa acopere si copiii de varsta mai mica. Alaturi de educatie, formala si non-formala, miscarea este o componenta cheie pentru un copil echilibrat si sanatos!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Conform Eurostat, in Romania, 35,7% dintre copiii romani se afla in risc de saracie si excluziune sociala, iar 1 din 5 copii abandoneaza scoala. Acum, in perioada pandemiei, situatia acestora a devenit mai delicata ca niciodata! Studiul Salvati Copiii ,,Impactul Covid asupra familiilor vulnerabile” arata ca 4 din 10 copii nu au putut participa la cursurile online pentru ca nu avut acces la tehnologie si conexiune la internet si nici suportul educational necesar din partea parintilor.

In acest context, deschiderea treptata a Centrelor de Sprijin Educativ este singura solutie reala pentru acestia. Cele 3 Centre actuale ,,Ana si Copiii’’ si-au redeschis usile si ii primesc din nou zilnic pe copii inca din data de 15 mai. Mai mult, in zilele in care acestia au scoala online am extins programul cu pana la 3-4 ore, iar conectarea se face direct din locatiile noastre.

Intrucat saracia devine o stare de inertie, ea nu poate fi vindecata doar cu ajutoare sociale. Din experienta noastra de 13 ani in lucrul cu familii vulnerabile, solutia corecta o reprezinta un pachet de servicii integrate, oferite zi de zi, pe termen mediu si lung, in Centre de Sprijin Educativ.

In activitatile Centrelor noastre, un rol extrem de important il au activitatile de educatie non-formala, dar si activitatile cu caracter sportiv. Bunastarea copiilor presupune atat educatie, dar si multa, multa miscare! Campania TVR 1 ,,Copiii cu greutate, rezultatul unei societati slabe arata ca in prezent 1 din 2 copii are probleme cu greutatea corporala, iar, in ultimii 6 ani, numarul copiilor obezi din tara noastra a crescut cu 10 procente, la 25%. Pe fondul pandemiei, din pacate, aceste numere sunt in crestere. Cu aceste cifre in minte, ne dorim ca noul Centru sa puna la dispozitie atat copiilor mai mici, cat si celor mai mari, spatii potrivite pentru sport si joaca, mai ales ca cei mici vor frecventa zilnic Centrul, deci, mare parte din timpul lor va fi petrecut in locatia noastra!

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

• Suprafața teren sport multisport construita: 600 mp (fundatie realizata din stratificatii din piatra si nisip)
• Acoperirea suprafetei construite cu gazon sintetic de 20-26 mm
• Imprejmuirea terenului cu gard perimetral din plasa (H = min. 2,2 m)
• Min. 1 poarta de acces
• Dotari:
►2 porti minifotbal (3×2 m) – inclusiv 2 plase de protectie
►2 cosuri baschet complete (inel, panou, plasa pentru inel)
► 2 stalpi multifunctionali mobili, pentru tenis si volei
► scaun arbitru
► banci rezerva arbitri
►nocturna
►iluminat: 12 lampi cu halogen

Beneficiile existentei unui teren multisport in cadrul noului Centru de Sprijin Educativ ,,Ana si Copiii”
• Prevenirea obezitatii si a altor probleme legate de sanatate
• Oferirea unei alternative pozitive de petrecere a timpului liber pentru copiii si tinerii din familii defavorizate, prevenind astfel comportamentelor antisociale sau chiar delicventa
• Promovarea incluziunii sociale si a dezvoltarii personale
• Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa si a fairplay-ului

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

49500 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

125.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

300 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

165 Lei

Durata proiectului

august – decembrie 2021

Website organizație/proiect

https://anasicopiii.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Oana Bulmaga
0735183203
oana@anasicopiii.ro

Sari la bara de unelte