ŞTAFETA BINELUI – Ore de terapie, Ore de bucurie.

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia Invingem Autismul

Scurtă descriere a proiectului

Anul acesta nu putem înota, dar putem porni o ştafetă a binelui! Alege sa fii fundraiser pentru unul din copiii cu autism care provine din medii fragile și convinge 10 prieteni să cumpere o oră de terapie, o oră de bucurie. Valoarea unei ore de terapie este de 50 de lei. Fiecare prieten, coleg, fiecare om care alege să se implice poate deveni la rândul lui fundraiser.

Cu suportul prietenilor donatori am reuşit să suplimentăm şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 25 de copii şi adolescenți cu autism. De 1 an susținem integral terapia pentru 3 copii care trăiesc în medii vulnerabile. Fiecare copil lucrează minim 40 de ore de terapie ABA, pe lună, intervenție 1 la 1.

Fiecare oră de terapie contează! Avem mare nevoie de ajutorul tău, oferă-le celor 3 copii şansa să continue terapia şi să-şi atingă potențialul maxim!

Oferă o oră de terapie, oferă-le o şansă la a învăța să comunice, o şansă de a deveni cât mai independenți, o şansă la integrare.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

În prezent, din cauza pandemiei şi a stării de urgență ne aflăm în dificultatea de a susține terapia acestor copii. Continuitatea şi consecvența sunt factori importanți în procesul terapeutic de recuperare al persoanelor cu autism. Abilități, precum a se hrăni independent, a se spăla, a comunica, a se juca, a folosi toaleta, a citi, a scrie sunt  învățate cu ajutor specializat în luni sau ani de terapie. Întrerupând acest proces, copiii nu mai pot învăța abilități noi, pot pierde din abilitățile învățate și se pot retrage în acțiuni repetitive şi comportamente neadecvate.

 

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Susţinerea integrală a costurilor terapiei, menţinerea și continuarea procesului de învățare pentru cei 3 copii cu autism, proveniţi din familii fragile.

Obiectiv financiar Swimathon

25.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

42.000 Lei

Durata proiectului

un an

Website organizație/proiect

http://www.invingemautismul.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Aurelia Oroviceanu
0740122186
[email protected]

Înotători virtuali:


  1. Oroviceanu Aurelia
  2. Roxana Costache
  3. Alexandru-Gabriel Ristea
  4. Stefan Stanescu
  5. Ionela Iordan