The Giving Club

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Comunitară București

Scurtă descriere a proiectului

De la începutul Fundației, ne-am propus să susținem proiectele care transformă Bucureștiul într-un oraș în care ne simțim ca acasă. Facem asta punând împreună oamenii care au resurse, cu oamenii care au idei și proiecte pentru oraș. Dezvoltăm pentru ei mecanisme care să le facă munca mai ușoară: fonduri de finanțare, platforme de donații, programe de creștere, evenimente de voluntariat. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 414 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Nu suntem singuri. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Pentru încă și mai multe noutăți și povești, vizitează-ne pe www.fundatiacomunitarabucuresti.ro sau pe pagina de Facebook. 

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Credem că, oricât de greu de dezvoltat sau de prost administrat ar fi un oraș, dacă poate fi salvat, el va fi salvat de încăpățânarea unor lideri informali, implicați în comunitate din convingere. Cu condiția ca ei să aibă acces la resurse și să fie încurajați să nu renunțe. 

Susținem cu resurse și recunoaștere oamenii cu inițiativă din București, care produc schimbări pozitive, pentru ca acțiunile lor să îi inspire și pe alții să se implice, să își crească impactul și să formeze o comunitate de suport pentru oraș. Știm că avem succes când vedem cum crește o rețea de proiecte în oraș, care se cunosc, se ajută și le pasă. Sau când oamenii care au testat o finanțare primită de la noi mai vin pentru alte resurse. Când inspirăm noi persoane să ni se alăture în proiecte. 

Avem nevoie de resurse consistente ca să îi susținem pe termen lung. De capacitatea de a ieși în comunitate, de a vorbi cu ei, de a le câștiga încrederea. De o comunitate de susținere bazată pe resurse, conexiuni, idei, mentorat, pentru ca fundația să se concentreze pe misiune, nu pe ziua de mâine. 

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Fondurile strânse prin donațiile din cadrul Swimathon București 2020 vor fi direcționate către dezvoltarea și pilotarea The Giving Club în toamna acestui an. Vom transforma încrederea voastră în proiecte care vindecă, reinventează sau inovează în comunitate, în beneficiul nostru, al tuturor. 

Obiectiv financiar Swimathon

30.000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

30.000 Lei

Durata proiectului

decembrie 2020

Website organizație/proiect

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Roxana Marin
0745020957
[email protected]

Înotători virtuali:


  1. Delia Grigoriu