Logo Swimathon

Logo Swimathon

News

Little People – mici, dar fără frică

iulie 21, 2017

Text de Corina Damian

Monica a venit cu un grup de voluntare ale Asociației Little People România pentru a susține cele patru echipe înscrise la eveniment.

Este primul an când vin la Swimathon București și au avut foarte multe emoții, însă le-a ajutat foarte mult să vadă membrii a două dintre echipe că au venit și s-au înscris din proprie inițiativă pentru proiectul lor. Echipa Navizaurii s-a mobilizat chiar în ultima săptămână și au reușit să facă fundrising cu rezultate impresionante în doar câteva zile.

Programul lor, îmi povestește Monica, are curajosul nume „Nu mi-e frică”, iar ei își propun, prin orele de intervenție psiho-socială, să îi învețe pe copiii diagnosticați cu cancer din centrele de oncopediatrie să spună aceste cuvinte când sunt internați și urmează un tratament.

M-a uimit cât de tinere erau toate fetele din echipa de voluntari, au râs toate când le-am spus acest lucru și mi-au răspuns aproape în cor că e doar o aparență.

M-am uitat mult la ele. Atunci când vorbesc cu alte persoane despre ceea ce fac, li se luminează chipul și le apare o sclipire în ochi „Să știi că lucrul cu copiii și, mai ales cu copiii din această categorie atât de greu încercată, are atât de multe satisfacții. Nici nu e o muncă, nu simți când te duci acolo că te duci la muncă, e aproape o misiune. E un privilegiu să poți să asiști niște copii care trec printr-o încercare atât de grea”.

Iar curajul pe care vor să îl transmită prin programul „Nu mi-e frică” l-au învățat tot de la copiii bolnavi. Ei sunt de cele mai multe ori mai maturi și mai curajoși decât ai crede. Reușesc să surpindă în fiecare zi prin forța de care dau dovadă în lupta pe care o poartă.

Distribuie: