Terapie și Recuperare pentru copii cu dizabilități

100% din obiectivul financiar a fost realizat / reached out of the financial objective
19.745,00 Lei din totalul de 13.000,00 Lei au fost strânși până acum!


Lista donatorilor

Anonymous

185,00 Lei 03/08/2021

Ana maria Ciobanu

80,00 Lei 01/06/2021

RANCEA ICA

80,00 Lei 27/05/2021

SUCCES!

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația FARA

Numele campaniei de strângere de fonduri

Cu pași mici facem progrese mari.

Domeniul în care se încadrează proiectul

servicii sociale

Scurtă descriere a proiectului

Și mie mi-ar plăcea să mă joc cu alți copii, dar dacă nu se poate, nu-i nimic, mă joc și singur. Doar că nu mai vreau ca mama să plângă. Mă face și pe mine să plâng. – Dănuț, 8 ani.

Familiile copiilor cu dizabilități care se confruntă cu o situație socio-economică precară (nivelul de trai scăzut, venituri insuficiente), amplificată de șomaj și o paletă complexă de probleme (boli cronice, sănătate mentală, dependență, delicvență, plecare la muncă în străinătate), nu au acces la servicii de terapie private. Fără sprijinul specialiștilor, copiii cu dizabilități sunt condamnați la o viață dependentă de părinți, iar șansa lor de recuperare este aproape zero, când, de fapt, prin terapie, ei ar putea fi ajutați să își recapete, total sau parțial, capacitatea afectată.

In Centrele de Terapie și Recuperare ale Fundației FARA copiii cu dizabilități parcurg un program terapeutic pe o perioada nedeterminată, fără niciun cost, până la atingerea potențialului lor maxim de recuperare. Durata programului de terapie și recuperare depinde de complexitatea cazului și nevoile urgente ale copilului, astfel încât ne actualizăm periodic programele de intervenție. Ședințele individualizate de terapie, logopedie și kinetoterapie asigură copiilor șansa la dezvoltare și progres echilibrat pe toate palierele: cognitiv, limbaj, emoțional și fizic.

In cele 3 Centre de Terapie și Recuperare din Fălticeni, Suceava și Popești Leordeni, în plus față de serviciile specializate de care beneficiază cei 246 copii cu dizabilități, membrii familiilor lor primesc suport și îndrumare pentru continuarea terapiei copiilor acasă, împreună cu familia.

Copiii cu dizabilități trebuie să se bucure de copilărie, iar părinții lor au nevoie să învețe cum îi pot sprijini pentru a-și atinge potențialul maxim de dezvoltare. Au nevoie de sprijin, grijă, dragoste și multă atenție!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Un element fundamental în terapia și recuperarea copilului cu dizabilități îl constituie consolidarea relației copil-părinte, prin lucrul continuu la ședințele cu terapeutul, dar și în familie.

Prin lucrul permanent, direct între terapeut și părinte, părinții învață tehnicile utilizate de specialiști în lucrul cu copii și devin mai implicați în procesul terapeutic, astfel încât procesul să nu fie limitat la ședințele individuale ale copilului cu terapeutul. In cursul procesului de susținere din cadrul familiei, sunt necesare materiale educaționale speciale, materiale la care familiile sărace nu au acces și pe care Fundația FARA le selectează cu grijă, achiziționează și le pune la dispoziția părinților.
Copiii cu dizabilități psihice și motrice au nevoie de mișcare în aer liber, de socializare și de petrecere a timpului împreună cu alți copii, cu părinții în afara sălilor de terapie și a caselor în care locuiesc. Din păcate, părinții nu au resurse de timp și emoționale pentru a merge cu copiii lor în parc și, în multe cazuri, evită sa iasă cu copiii la joacă, pentru a evita situațiile traumatizante emoțional ce pot apărea.

Scopul proiectului: să achiziționăm 20 de Kituri de terapie pentru Centrele de Terapie și Recuperare din Fălticeni și Suceava și să construim un loc de joacă în curtea Centrului de Terapie si Recuperare din Popești Leordeni.
– Un Kit Terapie Cognitivă, Logopedie și Stimulare Senzorială conține: cărți de citit, caiete tematice, puzzle, culori, bețișoare colorate, jocuri educaționale pentru dezvoltarea gândirii și memoriei, logico-matematice, asociative, creativității și imaginației.
– Locul de joaca va fi acoperit cu tartan pe toată suprafața si va avea ca dotări: două leagăne clasice, un tobogan, sfoară de cațărat, două leagăne cu arcuri, un balansoar și o groapă cu nisip acoperită.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

65 copiii cu dizabilități vor continua terapia împreună cu părinții

65 părinți vor continua terapia cu copiii, dupa ședințele cu terapeutul

20 de copii cu dizabilități vor primi și vor utiliza un Kit de Terapie Cognitivă, Logopedie și Stimulare Senzorială

45 de copii își vor dezvolta capacități de motricitate și echilibru prin activități in aer liber

45 copii vor socializa prin joacă și activități în aer liber cu alți copii și împreună cu părinții lor

45 de părinți petrec timp împreună cu copiii lor în aer liber și participă la terapie prin joacă

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Andreea Gilicel


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Elena Constantinescu


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Ica Rancea


Obiectiv financiar: 5000 Lei

Inotatori Swimathon

IEMINA PEPTANARIU


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Ileana TOMESCU


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Iulia RANCEA


Obiectiv financiar: 3000 Lei

Inotatori Swimathon

Iulian Grigore


Obiectiv financiar: 2000 Lei

Inotatori Swimathon

Izabela Matei


Obiectiv financiar: 3000 Lei

Inotatori Swimathon

Lucica Gheorghe


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Inotatori Swimathon

Nemo aka Pisica de mare


Obiectiv financiar: 1000 Lei

Obiectiv financiar Swimathon

13000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

100000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

260 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

50 Lei

Durata proiectului

6 luni, 15 septembrie 2021 – 15 martie 2022

Website organizație/proiect

https://faracharity.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Ica Rancea
0729731183
[email protected]

Sari la bara de unelte