TRATAMENTE LA DOMICILIUL COPIILOR CU CANCER

Organizație/Grup de inițiativă

ASOCIATIA DARUIESTE ARIPI

Numele campaniei de strângere de fonduri

TRATAMENT IN SIGURANȚĂ

Domeniul în care se încadrează proiectul

sănătate

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul de TRATAMENTE LA DOMICILIUL COPIILOR CU CANCER si alte boli grave din Dobrogea este prima inițiativă de îngrijiri integrate Spital-Domiciliu și suport de proximitate pe termen lung.

Scopul acestui proiect este de a susține specialiștii oncologi pediatri ai secției de la Constanța să își extindă aria de supraveghere a copiilor aflați în evidență, prin deplasarea la domiciliul lor pentru monitorizarea permanentă și procedurile ce se pot efectua acasă în condiții de siguranță, mai ales in contextul crizei sanitare ce a zguduit din rădăcini sistemul public din România, o dată cu răspândirea epidemiei de Coronavirus.

Banca Mondială a selectat acest proiect pentru a fi prezentat ca exemplu de bună practică în domeniu și va fi promovat și în cadrul a opt workshop-uri regionale dedicate in decursul anului 2021 si de asemenea, va fi publicat pe site-ul Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

În decursul anului 2020, am efectuat 314 vizite medicale, am parcurs 21.701 km și am recoltat 1.332 analize medicale.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

În aproape toate bolile cronice grave la copii, tratamentul presupune deplasări repetate în clinici de înaltă specialitate atât pe perioada tratamentului inițial cât și dupa terminarea acestuia. Majoritatea se confruntă atât cu efectele secundare ale terapiei cât și cu o vulnerabilitate extremă la infecții – pentru care, în comunitățile lor nu găsesc cel mai adesea nici disponibilitate, nici expertiza specifică nevoilor de oncologie pediatrică.

Mulți copii cu cancer și alte boli cronice grave au nevoi speciale de recuperare și integrare socială, care nu sunt acoperite de sistemul de asistență și protecție medicala/socială existent.
Azi, TOATE nevoile lor de sănătate, în timpul și după tratament – sunt acoperite NUMAI în secții specializate, obligând de fiecare dată copii și familii la drumuri lungi și internări departe de casă. De aceea apar deseori întârzieri in tratament sau chiar abandonul acestuia.

Odată cu declanșarea pandemiei COVID 19–acești copii în imunosupresie sunt în PERICOL DE MOARTE cu fiecare deplasare! Întrucât amenințarea noului coronavirus va continua și în următorii ani, dezvoltarea de alternative care să reducă expunerea copiilor vulnerabili a devenit o NECESITATE STRINGENTĂ!
În aceste condiții furnizarea în siguranță la domiciliu/în comunitate a unor îngrijiri care permit evitarea deplasării la spital este o prioritate recomandata de toate forurile de specialitate internaționale.

Experții naționali (Comisia de Oncologie Pediatrică a Ministerului Sănătății – http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2020/04/M%C4%83suri-recomandate-%C3%AEn-vederea-reducerii-impactului-pandemiei-SARS-COV-2-asupra-pacien%C8%9Bilor-cu-afe.pdf ) și internaționali (SIOP – https://siop-online.org/covid-19-resources-and-guidance/) au aceeași recomandare “Dezvoltați serviciile de care acești copii au nevoie cât mai aproape de ei, acasă și în comunitățile lor!„

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Proiectul implică:
1. Monitorizarea și evaluarea permanentă a situației medicale a peste 160 de copii bolnavi aflați în evidență, conform schemelor stabilite de mediciI CURANTI;

2. Administrarea tratamentelor necesare sub indrumarea medicului curant;

3. Recoltarea de analize;

4. Terapia durerii și îngrijirea la domiciliu a copiilor aflați în stadii terminale;

5. Consilierea și educarea părinților și familiilor privind îngrijirea copilului cu boală gravă;

6. Identificarea cazurilor sociale (în special de sărăcie extremă) și implicarea în soluționarea acestora.

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.

Lista donatorilor

Obiectiv financiar Swimathon

60000 Lei

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

345.000 Lei

Câti donatori estimați că veți reuși să atrageți la Swimathon?

1500 Donatori

Care este donația medie pe care mizați (lei) la Swimathon?

40 Lei

Durata proiectului

2018-prezent

Website organizație/proiect

https://www.daruiestearipi.ro/circuitul-increderii-si-sperantei/

Date de contact (coordonator proiect)

Alina Patrahau
0723215387
alina@daruiestearipi.ro

Sari la bara de unelte