Cum funcționează donațiile?


26/05/2022

Campania de strâns donații este în toi! Iată câteva informații ajutătoare atât pentru tine, înotătorul-fundraiser care face valuri și își încurajează cunoscuții să facă donații, cât și pentru tine, donatorule.

Unde se fac donațiile?

Toate donațiile se fac prin intermediul platformei swimathonbucuresti.ro 

Butonul de Donează este vizibil și accesibil de pe fiecare pagină de proiect,echipă sau înotător-fundraiser individual. 

Unde ajung donațiile?

Toate donațiile ajung în contul Fundației Comunitare București, organizatorul Swimathon București. La finalul campaniei de strângere de donații, Fundația Comunitară București redirectionează donațiile strânse* către fiecare proiect în parte, sub forma unei finanțări nerambursabile. *din totalul donațiile strânse pentru un proiect se scade procentul administrativ ageat cu organizatorul.

Care sunt pașii pentru a dona?

Donatorul intră pe swimathonbucuresti.ro 

Caută pagina proiectului / echipei / înotătorului-fundraiser individual pentru care dorește să facă donația

Apasă pe butonul Donează

Completează formularul de donație cu datele ei/lui

Alege metoda de plată: a. card bancar (adică, plată online) sau b. transfer bancar

Atenție!  Dacă donatorul selectează în dreptul câmpului Donație Publică opțiunea NU, atunci donația va apărea drept anonimă (numele și prenumele donatorului nu vor fi vizibile).

Ce se întâmplă dacă fac plata cu cardul?

După completarea datelor din formularul de donație, donatorul va fi redirecționat către pagina Netopia/Mobilpay pentru a finaliza plata. În această pagină se completează datele solicitate: număr card, numele deținătorului de card, codul CVC etc și se confirmă plata, pentru procesarea acesteia.

Atenție! Pentru a se procesa corect tranzacția și pentru ca plata să fie efectuată, vă rugăm să urmăriți cu atenție mesajul afișat. În cele mai multe cazuri este nevoie ca donatorul să confirme în aplicația mobilă proprie codul necesar pentru sistemul 3D secure payment. Dacă vrei să citești câteva detalii despre 3D secure payment o poți face aici (link: https://www.librapay.ro/3d-secure/)   

Dacă plata cu cardul a fost procesată corect (ați confirmat plata, ați avut suficienți bani pe card, ați introdus corect datele cardului etc.) donația va deveni publică instant pe swimathonbucuresti.ro, pe pagina proiectului echipei / înotătorului-fundraiser individual susținut. Totodată, donatorul va primi și o confirmare pe email cu detaliile donației făcute.

Ce se întâmplă dacă fac plata prin transfer bancar?

După ce donatorul completează datele din formularul de donație, alege metoda de plată “transfer bancar” și apasă la final pe butonul Donează, pe ecran îi va apărea un mesaj cu datele bancare necesare pentru a finaliza promisiunea de donație. Aceeași informație o va primi și pe email. 

Atenție! Deoarece parcurgând pașii de mai sus donatorul face doar o promisiune de donație, aceasta promisiune de donație nu va apărea pe swimathonbucuresti.ro și nici nu se va contoriza la totalul donațiilor primite. Pentru a transforma promisiunea de donație într-o donație propriu-zisă, donatorul trebuie să transfere suma din contul său (prin internet banking sau altă modalitate) în contul Fundației Comunitare București (organizatorul Swimathon București), iar banca să proceseze plata. După confirmarea primită din partea băncii, care poate dura până la 24h de ore, donația efectuată prin transfer bancar devine vizibilă pe swimathonbucuresti.ro , pe pagina proiectului, echipei sau înotătorului-fundraiser individual susținut. Totodată, donatorul va primi și o confirmare pe email cu detaliile donației făcute.

Atenție! În cazul donațiilor făcute prin transfer bancar, acestea apar publice pe swimathonbucuresti.ro în aproximativ 24 de ore de la parcurgerea tuturor pașilor explicați mai sus.

Ai întrebări? Contactează-ne la swimathon@fundatiacomunitarabucuresti.ro 

Din 2013, Fundația Comunitară București organizează anual Swimathon București.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro