La Climb Again copiii învață să își construiască drumul dincolo de diagnosticul de dizabilitate care le-a marcat startul în viață, dincolo de sentimentul de neputință pe care îl au în fiecare zi!
...
Domeniul în care se încadrează proiectul
sănătate
Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul
Cum arată o viața în scaunul cu rotile? Cum arată traseul ei în orașele mașinilor parcate pe trotuare, în țara obstacolelor fizice și mentale instalate comod în locul spațiilor accesibilizate, în locul ajutorului necondiționat?
În viața cotidiană persoanele cu dizabilități sunt nevoite să facă față unor provocări care pot să le limiteze independența și incluziunea socială și să îi izoleze în comunități mici sau în școli speciale/centre de recuperare.
In cadrul incluziv si adaptat lor perceptia lor se schimba si pe peretele de escalada dizabilitatea dispare. In mediu potrivit si cu cat serviciile de recuperare incep mai devreme sansele de a avea un progres mai rapid in dezvoltare cresc. Beneficiile sportului sunt unanim recunoscute fiind un important instrument de dezvoltare psihica, fizica si sociala, care dezvolta valori educative precum rabdarea, concentrarea, tenacitatea. Deprinderea de a face miscare organizat si sustinut este o componenta foarte importanta in procesul lor de formare dezvoltandu-le abilitatile de viata. Un studiu cantitativ si calitativ efectuat in urma unui eveniment de escalada Climb Again cu persoanele cu nevoi speciale a subliniat o crestere a increderii in sine cu 17% demonstrand impactul acestui tip de interventie.
Escalada este recunoscuta la nivel mondial ca unul din sporturile cu cele mai multe beneficii pentru copiii cu dizabilitati dezvoltandu-le functiile fizice, psihice, cognitive si senzoriale.
Rezultate dorite în urma implementării proiectului
La Climb Again ne propunem ca printr-un discurs pozitiv să influențăm percepția generală asupra potențialului tinerilor cu dizabilități și să contribuim la integrarea lor în societate prin intermediul escaladei. Pentru unii dintre copiii potențialul pe care își doresc să îl atingă este o viață independentă iar pentru alții poate fi chiar performanță sportivă prin îmbrățișarea unei vocații în paraescaladă.
– Strângerea bugetului necesar pentru acoperirea costurilor proiectului (transportul copiiilor săptămânal și echipamente)
– Minim 100 de persoane implicate în proiect din care 50 din susținătorii de la edițiile precedente
- Sensibilizarea opiniei publice cu privire la abilitatea oricărui copil de a escalada pe peretele propriului său potențial, în ciuda limitărilor pe care credem că un tip de dizabilitate i le poate pricinui, prin campania de comunicare pe care o vom dezvolta
- Creșterea vizibilității escaladei ca o forma de terapie pentru persoane cu dizabilități în Romania. Persoanele implicate în proiect au șansa de a deveni promotori, ambasadori pentru dezvoltarea escaladei în România, apreciată la nivel mondial ca unul din sporturile cu cele mai multe beneficii pentru copiii cu dizabilități
- Promovarea implicării active pentru sprijinirea prin sport a copiilor cu nevoi speciale
Ascunde detaliile
Totalul sumelor strânse este alcătuit din totalul donațiilor făcute direct pe proiect, cât și al donațiilor făcute în susținerea echipelor și înotătorilor-fundariseri individuali.